Schadevergoeding bij schadeverzekering inzittenden

Naast uw standaard goedkope autoverzekering kunt u bij UnitedConsumers een aanvullende verzekering afsluiten. Met een schadeverzekering inzittenden bent u voor de schade van zowel de inzittenden als de bestuurder van de auto meestal verzekerd tot maximaal € 1.000.000,-. Deze verzekering zal op de eerste plaats niet naar de schuldige van het ongeval kijken. Voor een vergoeding van uw schade kunt u zich dan direct tot de verzekeraar richten. De geleden schade aan de bestuurder en inzittenden zal in de meeste gevallen uitgekeerd worden.

Autoverzekering afsluiten

Zaakschade

Alle materiële schade die is aangericht door een ongeval in de verzekerde auto. Bij materiële schade kunt u denken aan kleding of bagage.

Inkomstenderving

Bij inkomstenderving is er sprake van het verlies van de capaciteit om arbeid te verrichten waar normaal gesproken inkomsten mee verworven worden. Het gaat dan om het verdienvermogen in het algemeen, niet alleen om het werk dat verricht werd voor het ongeval. Inkomstenderving wordt ook wel aangeduid als Verlies aan Verdienvermogen (v.a.v.).

Huishoudelijke hulp

Als er zodanig letsel is opgelopen dat het slachtoffer niet in staat is om het huishoudelijke werkzaamheden te verrichten, wordt hulp in het huishouden vergoed.

Vervoerskosten

Bij een autoverzekering van UnitedConsumers zit vervangend vervoer niet standaard inbegrepen.

Medische kosten

Alle medische kosten na een ongeval kunnen in aanmerking komen voor vergoeding bij een de schadeverzekering inzittenden.

Smartengeld

Smartengeld kan uitsluitend worden gevorderd

  • Als gevolg van lichamelijk of geestelijk letsel.
  • Als sprake is van toegebrachte immateriële schade.
  • Als de betrokkene is aangetast in eer of goede naam.
  • Als sprake is van aantasting van de nagedachtenis van een familielid.

Uitvaartkosten

Als de bestuurder of een van de inzittendenkomt te overlijden, vergoedt de schadeverzekering inzittenden de kosten van de uitvaart tot op zekere hoogte.

Autoverzekering vergelijken

U kunt nu autoverzekeringen vergelijken door de Premie-Check in te vullen. Wij selecteren de goedkoopste autoverzekering voor u, en u profiteert van 5% extra groepskorting dankzij het consumentencollectief. Goed voor elkaar.

Alles over autoverzekeringen