Vergelijk hier uw autoverzekering

SCM auto alarm klasse 5 alarmsysteem

De duurste auto’s worden voorzien van een auto beveiligingssysteem dat onder auto alarm klasse 5 valt. Deze auto’s lopen namelijk een groter risico op inbraak en diefstal. In het beveiligingssysteem met auto alarm klasse 5, is een voertuigvolgsysteem ingebouwd. Wordt uw auto gestolen, dan kunt u deze door middel van GPS weer terugvinden.

Vergelijk uw autoverzekering >>

Klasse 5 alarm met uitgebreid voertuigvolgsysteem

Een auto die is uitgerust met een beveiligingssysteem dat valt onder alarm klasse 5 is voorzien van de meest luxe autobeveiliging. Naast een dubbele startonderbreker, een alarmsysteem met inbraakdetectie en hellingshoekdetectie is het alarmsysteem voorzien van een voertuigvolgsysteem dat automatisch wordt ingeschakeld zodra het alarm afgaat. Middels GPS kan uw auto worden gevolgd. Ongeveer 90 procent van de gestolen auto’s die zijn uitgerust met een voertuigvolgsysteem wordt door de politie teruggevonden.

U kunt uw auto volgens vijf alarm klassen beveiligen. Is een klasse 5 alarm te uitgebreid voor uw eigen auto, dan kiest u voor:

Auto gestolen? Alarm klasse voor autoverzekering doorgeven

Is uw auto gestolen? Geef dit ook door aan uw verzekeraar. De autoverzekering zal u vragen naar de alarm klasse van het beveiligingssysteem dat in uw auto geïnstalleerd is. Alleen personen van wie de auto aan de minimale beveiligingseisen voldoet krijgen uitgekeerd. Is uw auto niet voldoende beveiligd, dan heeft dat gevolgen voor de uitkering van uw autoverzekering.

Doe de Premie-Check >>

> Alles over autoverzekeringen