Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Autoverzekering berekenen

De prijs van een autoverzekering berekenen is iets dat u regelmatig zou moeten doen. Verzekeraars hanteren namelijk verschillende tarieven, afhankelijk van vele factoren. Overstappen is relatief eenvoudig en kan soms tientallen euro’s per jaar schelen. Daarom is het vergelijken van autoverzekeringen belangrijk.

Autoverzekering berekenen

 
NL

Premie berekenen auto

Een verzekeraar berekent de premie van een autoverzekering aan de hand van verschillende factoren. Samen geven die factoren een goed beeld van uw schaderisico en de bijbehorende kosten. Enkele van de gegevens die een verzekeringsmaatschappij nodig heeft, zijn:

Sommige verzekeraars vragen ook of uw auto doorgaans op straat geparkeerd staat of op uw eigen terrein. Uiteraard weegt uw keuze voor het soort dekking (WA, WA + Beperkt Casco of WA + Casco) ook mee in de berekening. Wilt u meer weten over de opbouw van uw premie, lees dan meer over de kosten van uw autoverzekering.

Autoverzekering berekenen in 6 stappen

  1. Geef uw kenteken, geboortedatum en postcode op
  2. Vul uw schadevrije jaren en aantal kilometers per jaar in
  3. Kies uw dekking: WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco (All Risk)
  4. Vergelijk de premies en dekkingen
  5. Kies uit aanvullende verzekeringen, zoals een rechtsbijstandsverzekering of inzittendenverzekering
  6. Sluit de gewenste autoverzekering direct online af

Autoverzekering afsluiten

Autoverzekering berekenen zonder kenteken

Heeft u een auto op het oog die nog geen (Nederlands) kenteken heeft, of vergat u het kenteken te noteren, dan is een autoverzekering berekenen nog steeds mogelijk. Gebruik hiervoor niet onze online tool, maar neem contact op met onze klantenservice voor een persoonlijke berekening van uw autoverzekering. Let op! De berekening die u maakt is slechts een indicatie. Wat u werkelijk betaalt, weet u zodra het kenteken bekend is.

Autoverzekering vergelijken

Welke autoverzekering het beste voor u is, is afhankelijk van verschillende factoren. U wilt sowieso een eerlijke prijs voor uw autoverzekering betalen. Daarom is het belangrijk om autoverzekeringen te vergelijken. Let hierbij niet alleen op de premie, want een goedkope autoverzekering kan bij schade juist erg duur uitpakken. Andere belangrijke punten zijn:

Dekking

Welke schades zijn gedekt? Is vandalisme, joyriding of diefstal gedekt? Vergoedt de verzekering een vervangende auto wanneer uw wagen reparatie behoeft? U wilt natuurlijk een goede dekking voor een goede prijs.

Eigen risico

Het gedeelte van de schade dat u zelf dient te betalen, is het eigen risico. Hoe hoger dit is, des te meer u kwijt bent bij een reparatie. Een lage premie gaat vaak hand in hand met een hoog eigen risico.

Aanvullende verzekeringen

Een ruimere dekking of hogere vergoedingen krijgt u met aanvullende verzekeringen. Denk hierbij aan een rechtsbijstandverzekering, een no-claimbeschermer of een inzittendenverzekering. Vergelijk de dekkingen en prijzen om een afweging te maken.

Let wel op dat niet elke verzekeringsmaatschappij alle aanvullende verzekeringen aanbiedt. Wilt u graag weten wat de beste autoverzekering voor u is? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice voor een persoonlijk adviesgesprek.

No-claimkorting

Heeft u een aantal schadevrije jaren opgebouwd, dan wordt u hiervoor beloond met een premiekorting. Hoe hoog die no-claimkorting is, verschilt per maatschappij. Wat u meeneemt zijn uw schadevrije jaren. De verzekeraar berekent aan de hand van deze schadevrije jaren uw maandelijkse premie.

Autoverzekering vergelijken

Extra kosten van uw auto

Op het eerste oog lijken de brandstof en de autoverzekering de grootste kosten van een auto. Maar in feite vormen ze maar een deel ervan. Probeer bij aanschaf of bij het wisselen van auto de totale kosten eens op een rij te zetten:

Daarnaast kunt u ook besparen op het claimen van een schade. Mogelijk levert u uw schadevrije jaren in en bent u op de lange termijn juist meer geld kwijt. Het kan dus verstandig zijn om een schade zelf te vergoeden om zo uiteindelijk juist meer geld te besparen, bijvoorbeeld bij een kleine schade. Meer schadevrije jaren betekent immers een lagere premie!