Contact
Mijn UnitedConsumers

Autoverzekering berekenen

Wilt u een autoverzekering berekenen binnen 1 minuut? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Doordat verzekeraars dagelijks hun tarieven wijzigen, is het verstandig om regelmatig de premie van uw autoverzekering te berekenen. Want met vergelijken én overstappen kunt u soms tientallen euro’s per jaar besparen. Bereken hier direct de verzekering van uw auto!

Autoverzekering berekenen

autoverzekering berekenen

Autoverzekering berekenen in 4 stappen

Een autoverzekering berekenen bij verschillende autoverzekeraars? Bij ons kan het! In 4 eenvoudige stappen kunt u zelf de verzekering van uw auto berekenen.

gegevens autoverzekering berekenen

Stap 1: Vul uw persoonlijke gegevens in.

dekking autoverzekering berekenen

Stap 2: Kies uw dekking.

bereken autoverzekering en bespaar

Stap 3: Bereken uw autoverzekering en bespaar direct!

aanvullende autoverzekering berekenen

Stap 4: Kies eventueel een aanvullende verzekering.

Verzekering auto berekenen


 

Gegevens voor verzekering auto berekenen

Als u een autoverzekering wilt berekenen, dan heeft u een aantal gegevens nodig. De verzekeraar berekent uw autoverzekering namelijk door het schaderisico en de bijbehorende kosten goed in kaart te brengen. Om de verzekering van uw auto te berekenen, houdt u het volgende bij de hand:

Verzekering auto berekenen


 

Verzekering auto berekenen op basis van dekking

De premie van uw autoverzekering wordt natuurlijk berekend op basis van welke dekking u kiest. U kunt uw autoverzekering berekenen op basis van de WA, WA beperkt casco of WA casco (all risk) verzekering. Bekijk hieronder welke dekkingen u voor de verzekering van uw auto kunt berekenen.

Dekking WA verzekering WA beperkt casco WA casco (all risk)
Schade aan anderen
 
 
 
Brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag
 
 
 
Diefstal en joyriding
 
 
 
Ruitschade
 
 
 
Botsing met loslopende dieren of vogels
 
 
 
Natuurrampen (storm e.d.)
 
 
 
Aanrijding, slippen en te water raken
 
 
 
Overige van buiten komende onheilen
 
 
 
Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
 
 
 
Minimaal 5% korting op uw premie
 
 
 
  > Verzekering auto
berekenen
> Verzekering auto
berekenen
> Verzekering auto
berekenen

 

Autoverzekering berekenen: de berekening

Welke autoverzekering het beste voor u is, is afhankelijk van verschillende factoren. U wilt sowieso een eerlijke prijs voor uw autoverzekering betalen. Kies daarom het beste aanbod en bespaar op uw vaste lasten.

Zo wordt uw premie autoverzekering berekend

De premie van uw autoverzekering wordt berekend aan de hand van een aantal factoren. Bijvoorbeeld factoren die het risico op schade kunnen verhogen. Uw autoverzekering wordt berekend aan de hand van:

 • Uw leeftijd.
 • Uw woonplaats.
 • De gewenste dekking.
 • Het aantal schadevrije jaren.
 • Het aantal gereden kilometers per jaar.
 • Het type auto en de dagwaarde van uw auto.

Bereken mijn autoverzekering

Eigen risico

Tijdens het berekenen van uw autoverzekering wordt bepaald wat uw eigen risico is. Dit is het gedeelte van de schade dat u zelf dient te betalen. Hoe hoger dit is, des te meer u kwijt bent bij een reparatie. Een lage premie gaat vaak hand in hand met een hoog eigen risico. 

No claim korting

Daarnaast wordt er tijdens de berekening van uw autoverzekering rekening gehouden met het aantal schadevrije jaren. Heeft u een aantal schadevrije jaren opgebouwd, dan wordt u hiervoor beloond met een premiekorting. Hoe hoog die no claim korting is, verschilt per maatschappij. De verzekeraar berekent aan de hand van deze schadevrije jaren uw maandelijkse premie.


 

Premie aanvullende autoverzekering berekenen

Wilt u graag een aanvullende autoverzekering berekenen, zoals een rechtsbijstandverzekering of inzittendenverzekering? Dan kunt u deze eenvoudig toevoegen tijdens de berekening van uw autoverzekering.

Aanvullende autoverzekering berekenen

Met een aanvullende verzekering heeft u een ruimere dekking of hogere vergoeding. Voorbeelden van een aanvullende verzekering zijn een rechtsbijstandverzekering, een no-claimbeschermer of een inzittendenverzekering. Wilt u graag weten wat de beste autoverzekering voor u is? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice voor een persoonlijk adviesgesprek.


Autoverzekering berekenen met korting

 • Gratis UC Pluspakket.
 • Jaarlijkse premie-check.
 • Bespaar op uw vaste lasten.
 • Maandelijks korting op uw autoverzekering.
 • Vergelijk de beste en goedkoopste autoverzekeringen.
 •  

Verzekering auto berekenen


NL

Looking for a car insurance?


Veelgestelde vragen over autoverzekering berekenen

Heeft u een auto op het oog, maar heeft u nog geen kenteken? Dat is geen probleem. Want een autoverzekering berekenen zonder kenteken is wel mogelijk. Onze klantenservice kan voor u uw autoverzekering berekenen en de premie bepalen wat deze ongeveer zal zijn. Goed om te weten: De berekening die u maakt is slechts een indicatie. Wat u werkelijk betaalt, weet u pas zeker zodra het kenteken bekend is.

Contact opnemen

Na het berekenen van uw autoverzekering, kunt u een dekking en verzekeraar kiezen die bij u past. Vervolgens kunt u (eventueel) aanvullende verzekeringen eenvoudig toevoegen aan uw persoonlijke, vrijblijvende offerte. Kiest u voor een rechtsbijstandverzekering en/of schadeverzekering inzittenden?

Schadeverzekering inzittenden

Breid uw autoverzekering uit met een inzittendenverzekering en ben verzekerd voor schade van de bestuurder en inzittenden (zoals letsel- en zaakschade).

> Meer over de inzittendenverzekering

Rechtsbijstandverzekering

Breid uw autoverzekering uit met een rechtsbijstandverzekering en ben verzekerd wanneer u, buiten uw schuld, betrokken raakt (bij een ongeval met letsel- of materiële schade).

> Meer over de rechtsbijstandverzekering

Heeft u een tweede auto gekocht? Twee auto's verzekeren is vaak goedkoper wanneer u allebei de auto's bij dezelfde autoverzekeraar onderbrengt. Ook bij ons kunt u een 'Tweede Gezinsautoregeling' afsluiten. U kunt hiervoor het beste contact opnemen met onze klantenservice. Of laat uw gegevens achter, zodat wij u kunnen terugbellen. 

Bel me terug

Voorwaarden tweede auto verzekeren

Om een tweede autoverzekering te berekenen en te verzekeren, dient u aan enkele voorwaarden te voldoen. Deze voorwaarden kunnen per verzekeraar verschillen, maar de meest voorkomende voorwaarden zijn:

 • De hoofdbestuurder is tenminste 24 jaar oud.
 • U bent regelmatige bestuurder van de auto (of uw partner).
 • Bij het verzekeren van uw eigen auto en die van uw partner, dient uw partner woonachtig te zijn op hetzelfde adres als u.

Heeft u uw autoverzekering berekend en wilt u een autoverzekering afsluiten? Een autoverzekering afsluiten is binnen een paar minuten geregeld. U heeft het volgende nodig:

> Ik heb een andere vraag


Verzekering auto berekenen

boogje

Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig over uw autoverzekering berekenen? Onze WFT-gecertificeerde medewerkers helpen u graag!

Unitedconsumers