Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Autoverzekering berekenen

De prijs van een autoverzekering berekenen, is iets wat u regelmatig zou moeten doen. Verzekeraars veranderen namelijk regelmatig van tarief waardoor u voordeliger uit kunt zijn. Regelmatig autoverzekeringen vergelijken is daarom erg belangrijk. Overstappen kan soms tientallen euro’s per jaar schelen. Maar hoe kunt u de autoverzekering berekenen?

  • Tot € 125,00 besparing per jaar
     
  • Prijswinnende klantenservice
     
  • Betrouwbare tussenpersoon
     
  • Onafhankelijk vergelijken

Autoverzekering berekenen


 
NL

Autoverzekering berekenen
in 4 stappen!

stap 1

Stap 1:

Vul uw gegevens in vraagteken

stap 2

Stap 2:

Kies de gewenste dekking vraagteken

stap 3

Stap 3:

Aanvullende verzekering(en) kiezen vraagteken

stap 4

Stap 4:

Bereken de premie en sluit af vraagteken

Autoverzekering berekenen


Premie autoverzekering berekenen

Een verzekeraar berekent de premie aan de hand van verschillende factoren. Zo worden uw schaderisico en de bijbehorende kosten goed in kaart gebracht. Enkele gegevens die nodig zijn om uw autoverzekering te berekenen zijn:

afbeelding

Autopremie berekenen


Autoverzekering berekenen zonder kenteken

Heeft u een auto op het oog die nog geen (Nederlands) kenteken heeft, of vergat u het kenteken te noteren, dan is een autoverzekering berekenen nog steeds mogelijk. Gebruik hiervoor niet onze online tool, maar neem contact op met onze klantenservice voor een persoonlijke berekening van uw autoverzekering.

Let op! De berekening die u maakt is slechts een indicatie. Wat u werkelijk betaalt, weet u zodra het kenteken bekend is.

tand

Contact opnemen


Onze klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,1!


10 stersterstersterster

"Ik ben al jaren klant bij united consumers en ben 100% tevreden."
 

G. Verlinden

 

stersterstersterdriekwart

"Vlot geregeld. Meedenkende mensen. Betrouwbaar. En je spaart welhaast onzichtbaar een zakcentje."

Arjan

 

10 stersterstersterster

"Ik heb mijn verzekering nog nooit nodig gehad maar het spaarsysteem is geweldig."
 

Marijke

 

Lees meer reviews


 

Autoverzekering berekenen voorbeeld

U vraagt zich wellicht af hoe een autoverzekering berekend wordt. Daarom geven wij graag een voorbeeld van hoe een autoverzekering berekening eruitziet:

 

 

Hulp nodig bij het berekenen van de autoverzekering?

Vindt u het lastig om uw autoverzekering te berekenen? En kunt u bovendien wel advies gebruiken? Dan staan onze adviseurs klaar om u te helpen van het berekenen van uw autoverzekering.

service

Neem contact met ons op


Veelgestelde vragen over aanvullende autoverzekeringen

Welke autoverzekering het beste voor u is, is afhankelijk van verschillende factoren. U wilt sowieso een eerlijke prijs voor uw autoverzekering betalen. Daarom is het belangrijk om autoverzekeringen te vergelijken. Let hierbij niet alleen op de premie, want een goedkope autoverzekering kan bij schade juist erg duur uitpakken. Andere belangrijke punten zijn:

Dekking

Welke schades zijn gedekt? Is vandalisme, joyriding of diefstal gedekt? Vergoedt de verzekering een vervangende auto wanneer uw wagen reparatie behoeft? U wilt natuurlijk een goede dekking voor een goede prijs. Kijk daarom welke dekking het beste bij u past: WAWA + Beperkt Casco of WA + Casco

Dekking autoverzekering 

Eigen risico

Het gedeelte van de schade dat u zelf dient te betalen, is het eigen risico. Hoe hoger dit is, des te meer u kwijt bent bij een reparatie. Een lage premie gaat vaak hand in hand met een hoog eigen risico.

Eigen risico autoverzekering

Aanvullende verzekeringen

Een ruimere dekking of hogere vergoedingen krijgt u met aanvullende verzekeringen. Denk hierbij aan een rechtsbijstandverzekering, een no-claimbeschermer of een inzittendenverzekering. Vergelijk de dekkingen en prijzen om een afweging te maken.

Let wel op dat niet elke verzekeringsmaatschappij alle aanvullende verzekeringen aanbiedt. Wilt u graag weten wat de beste autoverzekering voor u is? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice voor een persoonlijk adviesgesprek.

Aanvullende autoverzekering

No claim korting

Heeft u een aantal schadevrije jaren opgebouwd, dan wordt u hiervoor beloond met een premiekorting. Hoe hoog die no-claimkorting is, verschilt per maatschappij. Wat u meeneemt zijn uw schadevrije jaren. De verzekeraar berekent aan de hand van deze schadevrije jaren uw maandelijkse premie.

No claim korting

Op het eerste oog lijken de brandstof en de autoverzekering de grootste kosten van een auto. Maar in feite vormen ze maar een deel ervan. Probeer bij aanschaf of bij het wisselen van auto de totale kosten eens op een rij te zetten:

Daarnaast kunt u ook besparen op het claimen van een schade. Mogelijk levert u uw schadevrije jaren in en bent u op de lange termijn juist meer geld kwijt. Het kan dus verstandig zijn om een schade zelf te vergoeden om zo uiteindelijk juist meer geld te besparen, bijvoorbeeld bij een kleine schade. Meer schadevrije jaren betekent immers een lagere premie!

Ik heb een andere vraag

Terug naar boven