Contact
Mijn UnitedConsumers

Autoverzekering overzetten

Heeft u een nieuwe auto gekocht en wilt u uw autoverzekering overzetten? Dat kan. Het overzetten van uw autoverzekering is zo geregeld. 

U kunt uw autoverzekering overzetten door contact met ons op te nemen of geef uw wijziging online aan ons door via Mijn UnitedConsumers.

Autoverzekering overzetten

verzekering auto overzetten


Verzekering auto overzetten en schadevrije jaren

Bij het overzetten van uw huidige autoverzekering, kunnen uw schadevrije jaren gewoon meegenomen worden. Houd er wel rekening mee dat schadevrije jaren enkel op één verzekering tegelijk gebruikt kunnen worden. Zodra de oude autoverzekering beëindigd is, worden de schadevrije jaren beschikbaar voor de nieuwe autoverzekering. 


Premie bij het overzetten van uw autoverzekering

Bij een nieuwe auto kunt u overwegen om de dekking van uw autoverzekering te wijzigen. In dat geval wijzigt uw premie natuurlijk ook. Zelfs bij het behouden van uw huidige dekking wijzigt uw premie in de meeste gevallen. Dit komt omdat er bij het verzekeren van de auto gekeken wordt naar het merk, schadevrije jaren en het risico op schade met deze auto. Deze factoren zijn van invloed op de premie die u uiteindelijk voor uw nieuwe auto gaat betalen. 


Goedkope autoverzekeringvia UnitedConsumers

Wilt u de laagste premie en de beste dekking voor uw nieuwe auto? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij vergelijken maandelijks de beste en goedkoopste autoverzekeringen voor u. Daarnaast krijgt u van ons altijd een mooie korting op uw premie. Zo houdt u meer over voor een leuker leven!

Autoverzekering vergelijken


 
NL

Autoverzekering overzetten en dekking wijzigen

U kunt ervoor kiezen om uw huidige autoverzekering één op één over te zetten naar de nieuwe auto. Dit is echter niet altijd de beste keuze. Is uw huidige auto ouder dan 10 jaar en heeft uw nieuwe auto een leeftijd van 5 jaar? Dan is het verstandig om te kijken of de huidige dekking past bij uw nieuwe auto. Zo weet u zeker dat u de beste autoverzekering voor uw nieuwe auto kiest.


Wanneer kan ik mijn autoverzekering overzetten?

U kunt de verzekering van uw auto overzetten zodra u het kenteken heeft van uw nieuwe auto. Bij het overzetten van de autoverzekering wordt altijd gevraagd wat de ingangsdatum is van de nieuwe autoverzekering. Het verzekeren van een auto met een datum in het verleden is niet mogelijk. 


Autoverzekering overzetten bij een tweede auto?

Heeft u een tweede auto gekocht, maar blijft uw eerste auto ook in uw bezit? Dan is het belangrijk dat u beide voertuigen verzekert. Het is daarnaast extra voordelig om twee auto's te verzekeren bij dezelfde verzekeraar. In dit geval krijgt u voor de tweede auto namelijk dezelfde korting op uw premie als u nu krijgt op uw eerste auto. Dit wordt ook wel de tweede gezinsautoregeling genoemd.

Goed om te weten: de schadevrije jaren van de eerste auto gelden niet voor de tweede auto. Voor de tweede auto begint u weer bij 0 schadevrije jaren.

Bereken mijn premie

Terug naar boven