Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Tweede auto verzekeren? Uw 2e auto verzekeren doet u zo!

Heeft u een tweede auto gekocht? Dan wilt u deze natuurlijk zo goed én voordelig mogelijk verzekeren. Wist u dat 2 auto's verzekeren vaak goedkoper is wanneer u allebei de auto's bij dezelfde autoverzekeraar onderbrengt? Ook bij ons kunt u een tweede auto verzekeren met de tweede gezinsautoregeling. Dit doet u door contact op te nemen met onze klantenservice, of uw gegevens achter te laten zodat wij u kunnen terugbellen. 

Bel me terug


Tweede auto verzekeren

Bij ons kunt u een 2e auto verzekeren wanneer u zelf twee auto's heeft, maar ook als u en uw partner ieder een eigen auto hebben én op hetzelfde adres wonen

De tweede gezinsautoregeling is bovendien bedoeld voor auto’s die particulier gebruikt worden. Zakelijk en particulier is helaas niet te combineren. Dit komt omdat particuliere en zakelijke autoverzekeringen vaak verschillende tarieven hanteren.  

afbeelding 


 

2e auto verzekeren: de voorwaarden 

Om een tweede auto te verzekeren, dient u aan enkele voorwaarden te voldoen. Deze voorwaarden kunnen per verzekeraar verschillen, maar de meest voorkomende voorwaarden zijn:

 • De hoofdbestuurder is tenminste 24 jaar oud.
 • U bent de regelmatige bestuurder van de auto (of uw partner is dit).
 • Bij het verzekeren van uw eigen auto en die van uw partner, dient uw partner woonachtig te zijn op hetzelfde adres als u.

tand


Tweede auto verzekeren bij andere maatschappij

Het is niet altijd voordeliger om twee auto's te verzekeren bij dezelfde verzekeraar. Soms valt de prijs tegen, of zijn de voorwaarden onaantrekkelijk. Zo kan een goedkopere autoverzekering bij een schade toch ineens duurder uitvallen. Het is daarom altijd een goed idee om uw autoverzekering te vergelijken!  

UC Zorg App-sfeer

Autoverzekering vergelijken 


Tweede auto verzekeren: welke dekking kiest u?

Wanneer u een tweede autoverzekering afsluit, is het belangrijk dat u een dekking kiest die perfect bij deze auto past. U hoeft namelijk niet voor allebei de auto's dezelfde dekking te kiezen. Wilt u uw tweede auto verzekeren met een WA, WA beperkt casco of een WA casco verzekering? 

UnitedConsumers autoverzekering

WA verzekering vraagteken


 • Goedkoopste autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie

   

Bekijk dekking

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA beperkt casco vraagteken


 • Zeer uitgebreide autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Regeling Directe Schadeafhandeling vraagteken
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk dekking

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA casco (all risk) vraagteken


 • Meest complete autoverzekering
   
 • Schade aan anderen 
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Aanrijding, slippen, te water raken en overige onheilen
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk dekking

2e auto nu verzekeren

Heeft u al een auto via ons verzekerd en wilt u graag uw 2e auto ook bij ons verzekeren? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag!

Contact opnemen


In welke situatie kan ik 2 auto's verzekeren?

Er zijn verschillense scenario's te bedenken waarin u een tweede auto zou willen verzekeren. Of dit mogelijk is, hangt af van de situatie:

Partners

Wanneer u en uw partner beiden uw auto wilt verzekeren, en op hetzelfde adres woont, dan kunt u gebruikmaken van de tweede gezinsautoregeling. De verzekeraar gaat er vanuit dat partners wel eens in elkaars auto's rijden. Daarom is het geen enkel probleem om 2 auto's te verzekeren bij dezelfde maatschappij.  

Ouders en kind

Het is niet mogelijk om de auto op naam van uw kind te verzekeren als tweede auto, wanneer de eerste auto op uw eigen naam staat. Bij sommige verzekeraars is het wel een optie om uw kind in de polis op te nemen als regelmatige bestuurder, wat overigens wel invloed heeft op de kosten van uw autoverzekering. Maar vrijwel iedere verzekeraar zal uw kind vragen zelf de auto te verzekeren. 


Schadevrije jaren 2e auto

Wilt u een tweede auto verzekeren, dan is het verstandig om eens te kijken naar uw opgebouwde schadevrije jaren. De schadevrije jaren gelden per auto. Is het dus de eerste keer dat u deze 2e auto wilt verzekeren? Dan start de tweede auto, los van de eerste auto, zelf met het opbouwen van eigen schadevrije jaren.

Het fijne van een tweede gezinsautoregeling is dat de no-claim korting van de eerste auto wel doorgerekend kan worden op de verzekering van de tweede auto. Zo is 2 auto's verzekeren toch voordelig! Ook fijn; bij een ongeval heeft de schade alleen invloed op de no claim korting van de desbetreffende auto - en niet op beide auto's.

Pas als uw met uw tweede auto naar een andere verzekeraar overstapt, merkt u dus dat uw no-claim korting lager is door het minder aantal opgebouwde schadevrije jaren voor deze auto.

Is dit niet de eerste keer dat u een 2e auto wilt verzekeren?

Heeft u al een keer eerder een tweede auto gehad? Dan kunnen de schadevrije jaren van die auto wellicht gebruikt worden voor de autoverzekering van de 2e auto. Wilt u zeker weten hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd? Dan kunt u uw laatste autoverzekeraar, of Roy Data raadplegen!


Onze klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,1!


10 stersterstersterster

"Ik ben al jaren klant bij united consumers en ben 100% tevreden."
 

G. Verlinden

 

stersterstersterdriekwart

"Vlot geregeld. Meedenkende mensen. Betrouwbaar. En je spaart welhaast onzichtbaar een zakcentje."

Arjan

 

10 stersterstersterster

"Ik heb mijn verzekering nog nooit nodig gehad maar het spaarsysteem is geweldig."
 

Marijke

 

Lees meer reviews


 

Wilt u een tweede auto verzekeren?

Een tweede gezinsautoregeling sluit u af door contact op te nemen met onze klantenservice. Zij kunnen berekenen of een tweede auto verzekeren bij een andere maatschappij, of juist bij dezelfde maatschappij goedkoper is. Bovendien helpen zij u graag bij het kiezen van een autoverzekering die het beste bij u past!

service

Neem contact met ons op


Veelgestelde vragen over een tweede auto verzekeren

Dankzij de Tweede Gezinsautoregeling kunt u uw 2e auto voordelig verzekeren bij dezelfde verzekeraar. De schadevrije jaren die u dan in uw eerste auto heeft gereden, leveren u extra no-claimkorting op voor uw tweede auto. Bij schade met de 2e auto heeft dit geen invloed op de opgebouwde schadevrije jaren van de 1e auto. Wel zal de no-claimkorting voor de 2e auto lager uitvallen.

De schade die u met uw tweede auto rijdt, is pas van invloed bij het verlengen van uw autoverzekering of als u overstapt naar een andere autoverzekering. Die neemt de eerdere schadevrije jaren van uw eerste auto niet over bij de 2e auto. De verzekeraar telt de schadevrije jaren vanaf het moment dat u de tweede auto voor het eerst verzekerde.

U kunt een tweede auto verzekeren op uw naam als het om een auto van u en/of uw partner gaat. Een verzekeringsmaatschappij gaat er namelijk vanuit dat partners elkaars auto’s gebruiken. Op die manier kunt u via de Tweede Gezinsautoregeling een no-claimkorting krijgen op basis van uw schadevrije jaren met de eerste auto. Hierbij is het wel belangrijk dat u beiden op hetzelfde adres woont.

Wat niet kan, is de auto van uw kind op uw naam verzekeren. Dat komt doordat een kind een ander risico inhoudt voor een verzekeraar dan een (over het algemeen) ervaren bestuurder zoals uzelf of uw partner.

Ik heb een andere vraag

Terug naar boven