Contact
Mijn UnitedConsumers

Tweede auto verzekeren via UnitedConsumers

Heeft u een tweede auto gekocht? Dan wilt u deze natuurlijk zo goed en voordelig mogelijk verzekeren. Twee auto's verzekeren bij dezelfde verzekeraar is bovendien goedkoper dan wanneer u kiest om de auto's bij verschillende partijen te verzekeren. Op deze pagina leest u alles over het verzekeren van 2 auto's bij dezelfde verzekeraar.  

Wat is de tweede gezinsautoregeling?

Met een tweede gezinsautoregeling krijgt u dezelfde korting op uw tweede autoverzekering als op uw eerste. Bij ons kunt u zelf een 2e auto verzekeren, maar u kunt ook de auto van uw partner verzekeren. Mits u op hetzelfde adres woontEen tweede gezinsautoregeling is niet te combineren met een zakelijke auto. Voor zakelijke autoverzekeringen worden namelijk andere tarieven gehanteerd.


 

Voorwaarden 2e auto verzekeren

Een autoverzekeraar stelt verschillende eisen aan het verzekeren van een tweede auto. Dit kunnen de volgende voorwaarden zijn:

  • De hoofdbestuurder is tenminste 24 jaar oud.
  • U bent de regelmatige bestuurder van de auto (of uw partner is dit).
  • Bij het verzekeren van uw eigen auto en die van uw partner, dient uw partner woonachtig te zijn op hetzelfde adres als u.

 

Tweede auto verzekeren bij andere maatschappij

Het is niet altijd voordeliger om twee auto's te verzekeren bij dezelfde verzekeraar. Soms valt de prijs tegen, of zijn de voorwaarden onaantrekkelijk waardoor een goedkopere autoverzekering bij een schade toch ineens duurder uitvallen. Het is daarom altijd een goed idee om uw autoverzekering te vergelijken en om uw 2e auto misschien te verzekeren bij een andere maatschappij!  


Tweede auto verzekeren: dekking kiezen

Wanneer u een tweede auto wilt vezekeren, is het belangrijk dat u een dekking kiest die perfect bij deze auto past. De twee auto's hoeven namelijk niet dezelfde dekking te hebben. Wilt u uw tweede auto verzekeren met een WA, WA beperkt casco of een WA casco verzekering? 

Dekking

WA verzekering

WA beperkt casco

WA casco (all risk)

Schade aan anderen
 
 
 

Brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag

 
 
 

Diefstal, joyriding

 
 
 
Ruitschade
 
 
 
Botsing met loslopende dieren of vogels
 
 
 
Natuurrampen (storm e.d.)
 
 
 
Aanrijding, slippen en te water raken
 
 
 
Overige van buiten komende onheilen
 
 
 
Een goede én goedkope autoverzekering vanaf € 12,- per maand
> Kies
vanaf € 14,- per maand
> Kies

vanaf € 16,- per maand
> Kies


In welke situatie kan ik 2 auto's verzekeren?

Er zijn verschillense scenario's te bedenken waarin u een tweede auto zou willen verzekeren. Of dit mogelijk is, hangt af van de situatie:

2e auto verzekeren partners

Wanneer u en uw partner beiden uw auto wilt verzekeren, en op hetzelfde adres woont, dan kunt u gebruikmaken van de tweede gezinsautoregeling. De verzekeraar gaat er vanuit dat partners wel eens in elkaars auto's rijden. Daarom is het geen enkel probleem om 2 auto's te verzekeren bij dezelfde maatschappij.  

twee auto's verzekeren ouders en kind

Het is niet mogelijk om de auto op naam van uw kind te verzekeren als tweede auto, wanneer de eerste auto op uw eigen naam staat. Bij sommige verzekeraars is het wel een optie om uw kind in de polis op te nemen als regelmatige bestuurder, wat overigens wel invloed heeft op de kosten van uw autoverzekering. Maar vrijwel iedere verzekeraar zal uw kind vragen zelf de auto te verzekeren. 


 

Schadevrije jaren 2e auto

Wilt u een tweede auto verzekeren, dan is het verstandig om eens te kijken naar uw opgebouwde schadevrije jaren. De schadevrije jaren gelden per auto. Is het dus de eerste keer dat u deze 2e auto wilt verzekeren? Dan start de tweede auto, los van de eerste auto, zelf met het opbouwen van eigen schadevrije jaren.

Het fijne van een tweede gezinsautoregeling is dat de no-claim korting van de eerste auto wel doorgerekend kan worden op de verzekering van de tweede auto. Zo is 2 auto's verzekeren toch voordelig! Ook fijn; bij een ongeval heeft de schade alleen invloed op de no claim korting van de desbetreffende auto - en niet op beide auto's.

Pas als uw met uw tweede auto naar een andere verzekeraar overstapt, merkt u dus dat uw no-claim korting lager is door het minder aantal opgebouwde schadevrije jaren voor deze auto.

Is dit niet de eerste keer dat u een 2e auto wilt verzekeren?

Heeft u al een keer eerder een tweede auto gehad? Dan kunnen de schadevrije jaren van die auto wellicht gebruikt worden voor de autoverzekering van de 2e auto. Wilt u zeker weten hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd? Dan kunt u uw laatste autoverzekeraar, of Roy Data raadplegen!


 

Twee auto's verzekeren via UnitedConsumers

Een tweede gezinsautoregeling sluit u af door contact op te nemen met onze klantenservice. Zij kunnen berekenen of een tweede auto verzekeren bij een andere maatschappij, of juist bij dezelfde maatschappij goedkoper is. Bovendien helpen zij u graag bij het kiezen van een autoverzekering die het beste bij u past!

Neem contact met ons op


Veelgestelde vragen over een tweede auto verzekeren

Dankzij de Tweede Gezinsautoregeling kunt u uw 2e auto voordelig verzekeren bij dezelfde verzekeraar. De schadevrije jaren die u dan in uw eerste auto heeft gereden, leveren u extra no-claimkorting op voor uw tweede auto. Bij schade met de 2e auto heeft dit geen invloed op de opgebouwde schadevrije jaren van de 1e auto. Wel zal de no-claimkorting voor de 2e auto lager uitvallen.

De schade die u met uw tweede auto rijdt, is pas van invloed bij het verlengen van uw autoverzekering of als u overstapt naar een andere autoverzekering. Die neemt de eerdere schadevrije jaren van uw eerste auto niet over bij de 2e auto. De verzekeraar telt de schadevrije jaren vanaf het moment dat u de tweede auto voor het eerst verzekerde.

U kunt een tweede auto verzekeren op uw naam als het om een auto van u en/of uw partner gaat. Een verzekeringsmaatschappij gaat er namelijk vanuit dat partners elkaars auto’s gebruiken. Op die manier kunt u via de Tweede Gezinsautoregeling een no-claimkorting krijgen op basis van uw schadevrije jaren met de eerste auto. Hierbij is het wel belangrijk dat u beiden op hetzelfde adres woont.

Wat niet kan, is de auto van uw kind op uw naam verzekeren. Dat komt doordat een kind een ander risico inhoudt voor een verzekeraar dan een (over het algemeen) ervaren bestuurder zoals uzelf of uw partner.

Via onze website kunt u zelf geen 'tweede gezinsautoregeling' treffen. Hiervoor kunt u het beste telefonisch contact opnemen met onze klantenservice, of ons een mailtje sturen.

Tijdens het verzekeren van uw 2e auto, heeft u waarschijnlijk het aantal schadevrije jaren ingevuld dat u op de polis van uw eerste auto zag staan. Klinkt logisch, maar als u nooit eerder een tweede auto op uw naam heeft verzekerd, dan beginnen de schadevrije jaren van uw tweede bij 0. En omdat de verzekeraar de schadevrije jaren corrigeert naar 0, resulteert dit in een duurdere premie. Is dit bij u het geval? Neem dan contact op met onze klantenservice om de eventuele mogelijkheden te bespreken.

> Ik heb een andere vraag


Wij staan voor u klaar

boogje

Heeft u een vraag, opmerking of advies nodig? Onze medewerkers helpen u graag!

Unitedconsumers


Terug naar boven