Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Tweede auto verzekeren

Heeft u een tweede auto gekocht? Dan wilt u deze natuurlijk zo goed én voordelig mogelijk verzekeren. Een tweede auto verzekeren is vaak goedkoper wanneer u allebei de auto's bij dezelfde autoverzekeraar onderbrengt. Bij UnitedConsumers kunt u een 'Tweede Gezinsautoregeling' afsluiten door contact op te nemen met onze verzekeringsexperts. Bel dus onze klantenservice, of laat uw gegevens achter zodat wij u kunnen terugbellen. 

Bel me terug


 

Tweede auto verzekeren

Bij UnitedConsumers kunt u een tweede auto verzekeren wanneer u zelf twee auto's heeft, maar ook als u en uw partner ieder een eigen auto hebben én op hetzelfde adres wonen

De 'Tweede Gezinsautoregeling' is bovendien bedoeld voor auto’s die particulier gebruikt worden. Zakelijk en particulier is helaas niet te combineren. Dit komt omdat particuliere en zakelijke autoverzekeringen vaak verschillende tarieven hanteren.  

afbeelding 


 

Tweede auto verzekeren: de voorwaarden 

Om een tweede auto te verzekeren, dient u aan enkele voorwaarden te voldoen. Deze voorwaarden kunnen per verzekeraar verschillen, maar de meest voorkomende voorwaarden zijn:

  • De hoofdbestuurder is tenminste 24 jaar oud.
  • U bent regelmatige bestuurder van de auto (of uw partner).
  • Bij het verzekeren van uw eigen auto en die van uw partner, dient uw partner woonachtig te zijn op hetzelfde adres als u.

tand


Tweede auto verzekeren bij andere maatschappij

Het is niet altijd voordeliger om de tweede auto bij dezelfde verzekeraar te verzekeren. Soms valt de prijs tegen, of zijn de voorwaarden onaantrekkelijk. Zo kan een goedkopere autoverzekering bij een schade toch ineens duurder uitvallen. Het is daarom altijd een goed idee om uw autoverzekering te vergelijken!  

UC Zorg App-sfeer

Autoverzekering vergelijken 


Onze klanten beoordelen ons
gemiddeld met een 9,1!


10 stersterstersterster

"Ik ben al jaren klant bij united consumers en ben 100% tevreden."
 

G. Verlinden

 

stersterstersterdriekwart

"Vlot geregeld. Meedenkende mensen. Betrouwbaar. En je spaart welhaast onzichtbaar een zakcentje."

Arjan

 

10 stersterstersterster

"Ik heb mijn verzekering nog nooit nodig gehad maar het spaarsysteem is geweldig."
 

Marijke

 

Lees meer reviews


 

Wilt u een tweede auto verzekeren?

Het is via onze website niet mogelijk een tweede gezinsautoregeling af te sluiten. Hiervoor kunt u het beste contact op nemen met onze experts. Zij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden en helpen u bij het kiezen van een autoverzekering die het beste bij u past!

service

Neem contact met ons op


Veelgestelde vragen over een tweede auto verzekeren

Dankzij de Tweede Gezinsautoregeling kunt u uw 2e auto voordelig verzekeren bij dezelfde verzekeraar. De schadevrije jaren die u dan in uw eerste auto heeft gereden, leveren u extra no-claimkorting op voor uw tweede auto. Bij schade met de 2e auto heeft dit geen invloed op de opgebouwde schadevrije jaren van de 1e auto. Wel zal de no-claimkorting voor de 2e auto lager uitvallen.

De schade die u met uw tweede auto rijdt, is pas van invloed bij het verlengen van uw autoverzekering of als u overstapt naar een andere autoverzekering. Die neemt de eerdere schadevrije jaren van uw eerste auto niet over bij de 2e auto. De verzekeraar telt de schadevrije jaren vanaf het moment dat u de tweede auto voor het eerst verzekerde.

U kunt ook uw tweede auto verzekeren op uw naam als het om auto’s van u en/of uw partner gaat, of als u zelf 2 auto's wil verzekeren. Een verzekeringsmaatschappij gaat er namelijk vanuit dat partners elkaars auto’s gebruiken. Op die manier kunt u via de gezinsregeling een no-claimkorting krijgen op basis van uw schadevrije jaren met de eerste auto. Hierbij is het wel belangrijk dat u beiden op hetzelfde adres woont.

Wat niet kan, is de autoverzekering van uw kind op uw naam zetten. Dat komt doordat een kind een ander risico inhoudt voor een verzekeraar dan een (over het algemeen) ervaren bestuurder zoals uzelf. Lees hier waarom een autoverzekering van uw kind op naam van u niet verstandig is.

Ik heb een andere vraag

Terug naar boven