Is een autoverzekering verplicht?

Daar kunnen we een kort en krachtig antwoord op geven: ja.

Verplichte WA autoverzekering

In Nederland is iedere autobezitter verplicht om minimaal een WA autoverzekering te hebben. Deze verplichting is er om eventuele slachtoffers te beschermen. Dit is vastgelegd in de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM).

Wat betekent WA?

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Met een WA autoverzekering bent u verzekerd voor schade die u aanricht aan anderen. Stel dat u een ongeval veroorzaakt en er treedt letselschade op bij de andere partij. Dan is de kans aanwezig dat u de behandeling van het letsel niet kunt betalen. De WA autoverzekering vangt dit voor u op.

Uiteraard geldt dit ook voor schade aan materialen zoals een ander voertuig. Schade aan uw eigen auto is echter niet verzekerd. Wilt u ook een autoverzekering voor uw eigen auto afsluiten? Dan kunt u het beste kiezen voor een WA + beperkt casco of WA + casco (all risk).

WA autoverzekering bij UnitedConsumers

Bij UnitedConsumers vindt u goedkope autoverzekeringen. U kunt eenvoudig uw autoverzekering vergelijken. Afsluiten is zo gebeurd. Bij UnitedConsumers krijgt u altijd minimaal 5% korting op uw autoverzekering. Deze korting spaart u in uw persoonlijk bespaartegoed en kunt u uit laten keren wanneer het u uitkomt. Een extra spaarpot die automatisch aangevuld wordt! Geen gedoe, wel de korting.