Hoe werkt de ChipWise?

ChipWise is een stekker waarmee tijdens het rijden data over uw rijgedrag wordt verzameld. Bij goed rijgedrag ontvangt u een korting op uw premie. De hoogte van de beloning wordt bepaald op basis van de verzamelde data: de snelheid waarmee uw voertuig rijdt, de locatie van uw voertuig, verandering van snelheid bij optrekken en remmen, gewijzigde snelheid in bochten, het toerental, de stand van de kilometerteller en overige data over het gebruik en de technische staat van uw voertuig.

De verzamelde gegevens worden iedere twee minuten en in het geval van incidenten direct doorgestuurd naar een databank via een mobiele verbinding. Voor deze verbinding betaalt u 2 euro per maand. De verzekeraar gebruikt de data om per kalendermaand te bepalen wat uw maandscore is. Op basis van uw maandscore wordt bepaald of u recht heeft op een premieteruggave voor die maand. Deze teruggave kan tot maximaal 35 procent oplopen. Uw beloning voor goed en veilig rijgedrag.

Extra informatie over uw rijgedragVerzamelde gegevens over de technische staat van uw voertuig en de locatie zijn niet bepalend voor uw rijscore per maand. Deze data wordt verzameld om u extra informatie te kunnen geven over bijvoorbeeld de mogelijkheid om brandstof te besparen. Informatie over uw rijgedrag en uw maandelijkse scores kunt u via uw persoonlijke dashboard inzien. Alleen u heeft toegang tot uw persoonlijke dashboard.

Makkelijke installatieDe ChipWise stekker kunt u eenvoudig in uw auto plaatsen. Via de OBD-aansluiting, meestal onder het dashbaord van uw auto geplaatst, heeft u de stekker in een paar seconden geïnstalleerd. De ChipWise stekker start met het verzamelen en verzenden van informatie nadat u ongeveer 10 kilometer met uw auto heeft gereden.

Autoverzekering UnitedConsumersGaat u liever voor een autoverzekering zonder ChipWise stekker, maar wel met een lage premie? Ook daarmee kunnen wij u verder helpen. Doe de Premie-Check van UnitedConsumers. U kunt gratis en vrijblijvend uw autoverzekering vergelijken. Vind de schepste premie en sluit uw autoverzekering eenvoudig af. Zo doen we dat.

Bereken nu uw premie

Lees ookChipWise: de stekker waarmee veilig rijden wordt beloond
ChipWise Autoverzekering van UnitedConsumers
Hoe installeert u de ChipWise stekker?
Korting verdienen met ChipWise
Uw ChipWise dashboard
ChipWise en uw privacy