Hoe installeert u de ChipWise stekker?

Nadat de verzekeraar uw eerste premie heeft ontvangen wordt de ChipWise naar u opgestuurd. De ChipWise is voorzien van een OBD-stekker (On Board Diagnostics) die u in de OBD-aansluiting in uw auto plaatst. De OBD-aansluiting zit meestal onder het dashboard van de auto. Alle auto’s jonger dan tien jaar zijn voorzien van zo’n aansluiting. Voor de meeste auto’s geldt daarom ook dat u de ChipWise stekker eenvoudig zelf kunt plaatsen.

Installatie en werkwijzeHet is van belang dat u na ontvangst van de ChipWise deze binnen 14 dagen in uw auto plaatst. De OBD-poort waar de stekker in moet zit meestal onder het dashboard aan de bestuurderskant. In sommige auto’s zit er een klepje voor de OBD-poort. Deze moet u eerst verwijderen om de ChipWise stekker te kunnen bevestigen. Daarna kan het verzamelen van gegevens beginnen. De ChipWise start met het verzenden van de gegevens nadat u eerst ongeveer tien kilometer heeft gereden.

Heeft u problemen met het plaatsen van de stekker? Uw garage kan u, op eigen kosten, helpen met de installatie hiervan. Als de aansluiting van de OBD-poort op een plek in uw auto zit waar de stekker niet gemakkelijk in kan is het mogelijk om een Extender, ofwel verlengkabel te plaatsen waar de ChipWise aan bevestigd kan worden. Deze verlengkabel kunt u kosteloos aanvragen via Voogd & Voogd. Mail: info@voogd.com.

RegelsHet is van belang dat zolang uw ChipWise autoverzekering loopt, u de ChipWise in uw auto laat zitten. Doet u dit niet, dan kan de verzekeraar ook niet overgaan tot eventuele premieteruggave. De gegevens over uw rijgedrag kunnen dan namelijk niet op een juiste manier geanalyseerd worden door uw verzekeraar.

De ChipWise kan alleen gebruikt worden voor de auto waar de verzekering voor afgesloten is. Gebruik van de ChipWise in een ander voertuig zonder schriftelijke toestemming van uw verzekeraar heeft geen zin en is ook niet toegestaan.

UnitedConsumers autoverzekeringenOok voor een autoverzekering zonder ChipWise, maar wel met een zo scherp mogelijk premie zit u bij UnitedConsumers goed. Doe de Premie-Check en vind de autoverzekering die bij u past. Afsluiten gaat gemakkelijk en snel. Geen gedoe, wel de korting.

Ja, ik wil een goedkope autoverzekering >>

Lees ook
ChipWise: de stekker waarmee veilig rijden wordt beloond
ChipWise Autoverzekering van UnitedConsumers
Korting verdienen met ChipWise
Hoe werkt de ChipWise?
Uw ChipWise dashboard
ChipWise en uw privacy