Opzegservice

Wilt u uw huidige autoverzekering opzeggen en een goedkope autoverzekering bij UnitedConsumers afsluiten? Wij helpen u hier graag mee. U kunt uw autoverzekering meestal met een opzegtermijn van één maand stopzetten. Gebruik onderstaand opzegformulier om uw huidige verzekering op te zeggen. U kunt direct uw opzegbrief printen of via e-mail ontvangen.

Selecteer uw huidige verzekeraar

Vul hier uw gegevens in

(de gegevens die u niet bij de hand heeft, kunt u open laten)
 

Huidige autoverzekering opzeggen

Wanneer u een autoverzekering gaat afsluiten, verzekert u uw auto voor een periode van één jaar. Na dat jaar kunt u de autoverzekering verlengen of opzeggen. Als u tevreden bent over uw autoverzekering, hoeft u niks te doen. De verzekering wordt dan automatisch verlengd. Wilt u uw autoverzekering opzeggen, dan kan dat na het eerste jaar met een opzegtermijn van één maand.

Deze opzegregeling geldt vanaf januari 2010. Vóór deze periode werd de verzekering steeds met een jaar verlengd. Tussentijds opzeggen kon niet, of er moest een boete betaald worden. Stilzwijgend verlengen mag nu niet meer, en daar zijn we blij mee. De verzekeraars moeten de verzekeringnemer informeren als de contractstermijn afloopt. Zo kan de verzekeringnemer zelf beslissen of de verzekering verlengd mag worden, of dat hij over wil stappen.

De verzekeringsperiode na 1 januari 2010 is maximaal één jaar en heeft een opzegtermijn van maximaal één maand. Deze regeling geldt voor alle verzekeringen die afgesloten zijn na 1 januari 2010. Heeft u een verzekering voor deze datum afgesloten? Bekijk dan uw polis om de voorwaarden met betrekking tot de opzegging te raadplegen.

Autoverzekeringen vergelijken

Voordat u een autoverzekering gaat afsluiten kunt u het beste eerst autoverzekeringen vergelijken. Door simpelweg de Premie-Check in te vullen ziet u binnen enkele seconden wat de laagste premie voor uw persoonlijke situatie is.

Wij vragen automatisch de gegevens van uw auto op bij de RDW. Aan de hand van het merk, type, gewicht en verbruik van de auto kunnen we snel een berekening maken. Om het advies te personaliseren hebben we nog wat aanvullende gegevens nodig zoals onder andere uw postcode en het aantal schadevrije jaren.

Extra voordeel bij UnitedConsumers

Een autoverzekering afsluiten bij UnitedConsumers levert u veel voordelen op. Bovenop uw premie krijgt u namelijk 5% extra groepskorting. Dit voordeel bouwt u op in uw persoonlijk tegoed en kunt u laten uitkeren wanneer u dat wilt. Gewoon in euro's op uw bankrekening. Voor bijvoorbeeld een gezellig etentje of een dagje uit. Waar u blij van wordt. Zo doen we dat.