Contact
Mijn UnitedConsumers

Autoverzekering opzeggen

Een autoverzekering opzeggen kan doorgaans een jaar na het afsluiten van uw autoverzekering. Houd dan wel rekening met een opzegtermijn van één maand. Sommige verzekeraars hanteren geen opzegtermijn. Het opzeggen van de verzekering doet u met een opzegbrief.

Sluit u een nieuwe verzekering via ons af dan kunt u gebruik maken van onze opzegservice. Wij zeggen de verzekering dan kosteloos voor u op. Nadat u de verzekering heeft afgesloten ontvangt u meer informatie over de opzegservice.

Opzegtermijn autoverzekering

Wanneer u een autoverzekering gaat afsluiten, verzekert u uw auto voor een periode van één jaar. Na dat jaar kunt u de autoverzekering verlengen of opzeggen. Als u tevreden bent over uw autoverzekering, hoeft u niets te doen. De verzekering wordt dan automatisch verlengd. Wilt u uw autoverzekering opzeggen, dan kan dat bij de meeste verzekeraars na het eerste jaar met een opzegtermijn van één maand.

Autoverzekering maandelijks opzegbaar

Verzekeraars hanteren verschillende regels als het gaat om het opzeggen van een autoverzekering. Bij enkele verzekeraars kunt u al na een maand opzeggen. Bij de meeste verzekeraars geldt de regel dat u een volledig jaar verzekerd dient te zijn, voordat u - met een opzegtermijn van een maand - kunt opzeggen.

Raadpleeg uw polis voor informatie hierover, of neem telefonisch contact op met uw autoverzekeraar. Bij sommige verzekeraars kunt u uw autoverzekering ook telefonisch opzeggen.

Autoverzekering dagelijks opzegbaar

Wanneer u een autoverzekering afsluit, krijgt u een zogeheten polisbedenktijd. Dit is een periode van 14 dagen waarin u dagelijks uw autoverzekering kunt opzeggen, mocht u van gedachten veranderen. Zegt u op, dan hoeft u niets te betalen, maar bent u evenmin verzekerd geweest.

Steeds meer verzekeraars hebben helemaal geen opzegtermijn meer. U kunt de verzekering dan dagelijks opzeggen en bent direct niet meer verzekerd. Wij adviseren u altijd om eerst een nieuwe verzekering af te sluiten, voordat u de oude verzekering opzegt. Zo voorkomt u dat u plots onverzekerd bent. Uw verzekeraar kan u vertellen welke opzegtermijn er van toepassing is.

Auto verkocht verzekering opzeggen

Koopt u na de verkoop van uw auto een andere auto? Dan kunt u ervoor kiezen om de autoverzekering over te zetten naar uw nieuwe auto. Let wel op dat een autoverzekering omzetten vaak niet de voordeligste oplossing is; het moet wel een heel groot toeval zijn als dezelfde polis ook de goedkoopste en de beste is voor een auto van een ander merk, model en bouwjaar.

Andere redenen waarbij dagelijks opzeggen mogelijk is, zijn diefstal van de auto en als uw auto total loss wordt verklaard.

Autoverzekering opzeggen bij premieverhoging

Het is mogelijk dat een verzekeraar tijdens de looptijd van de verzekering de premie verhoogt. Hier dient de verzekeraar u tijdig over te informeren, al hanteert het Verbond van Verzekeraars geen regel over de termijn. Na zo'n nadelige poliswijziging mag u direct opzeggen, mits u dit binnen 30 dagen na het bericht hierover doet.

Opzegkosten autoverzekering opzeggen

Sommige verzekeraars rekenen beëindigingskosten bij een tussentijdse opzegging. Deze kosten kunnen oplopen tot wel €25,-. De autoverzekeraar verrekent de kosten met een eventuele premieteruggave. Als de verzekeraar beëindigingskosten rekent, moeten ze dit in de polisvoorwaarden opnemen. De hoogte van het bedrag hoeft niet vermeldt te worden.

Autoverzekering opzeggen

Als u een nieuwe autoverzekering bij UnitedConsumers afsluit, zeggen wij uw huidige verzekering kosteloos op. Na het afsluiten van de verzekering ontvangt u van ons meer informatie over onze opzegservice. Hierin leest u ook hoe u hier gebruik van kunt maken. U kunt uiteraard ook nog steeds zelf uw huidige verzekering opzeggen. Soms kan dit telefonisch, maar vaak vraagt de verzekeraar om een opzegbrief.

Terug naar boven