Schade melden

Direct schade melden

Als u ons een e-mail stuurt, vermeld dan uw telefoonnummer in de mail. Wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Heeft u last van blikschade aan uw auto of letselschade door een ongeluk met een motorvoertuig? Dan is het belangrijk om deze schade zo snel mogelijk te melden bij uw verzekeraar. We leggen u graag uit hoe u de schade het best kunt melden.

 • Uw schade online melden via de schade app
 • De schade telefonisch melden: 040 - 23 50 560 (kies voor optie 3)
 • Schade via e-mail melden: auto@unitedconsumers.com

Online mobiel schade melden

Meldt u de schade via uw smartphone? Download dan de app 'Mobiel Schade Melden'. Zo kunt u samen met de andere partij online eenzijdige of tweezijdige schade doorgeven aan uw verzekeraar. Hiervoor heeft één van de betrokkenen een smartphone met internet nodig. Als u de app niet wilt downloaden scant u de QR-code op uw groene kaart.

Download hier de Mobiel Schade Melden app

Welke gegevens heeft u nodig?

Allereerst verzamelt u zoveel mogelijk informatie over de autoschade. Hoe meer gegevens worden verstrekt, hoe makkelijker de schade verwerkt kan worden. Wilt u de schade per telefoon, e-mail of post melden? Houd dan de volgende gegevens bij de hand.

 • Ingevuld schadeformulier
 • Foto's van de schade
 • Gegevens van de tegenpartij
 • Basisgegevens van het voertuig
 • Uw eigen gegevens

Schade melden: binnen hoeveel tijd moet dit?

Het is belangrijk dat u de schade zo snel mogelijk meldt. Op die manier kunnen we de schade zo goed en snel mogelijk afhandelen. Hoe sneller de schade wordt doorgegeven, hoe beter wij u van dienst kunnen zijn. Neem dus altijd direct contact op als u vragen heeft over het melden van autoschade.

Schadeformulier invullen

Als u schade wilt melden is het van belang dat u het schadeformulier invult. Op het schadeformulier geeft u, samen met de betrokken partij, aan wat de oorzaak en het gevolg is van de schade. Hulp nodig bij het invullen? U vindt op onze website een handig stappenplan voor het invullen van het schadeformulier.

Schade en no-claim

Op het moment dat u schade meldt die is veroorzaakt door uzelf dan heeft dit effect op uw no-claim korting en uw positie op de Bonus Malus ladder. De opgebouwde no-claimkorting daalt in dat geval. Wordt de andere partij bij een aanrijding aansprakelijk gesteld? Dan daalt u niet in de bonus malus ladder. Schade die wordt vergoed vanuit uw WA + (beperkt) cascoverzekering heeft vrijwel nooit gevolgen voor uw no-claim korting.

Ruitschade melden

Is de ruit van uw voertuig kapot? Dan kunt u direct contact opnemen met een gecertificeerd herstelbedrijf. Met hen maakt u een afspraak om de ruit te laten repareren. Heeft u een WA + beperkt casco of WA + cascoverzekering? Dan wordt het herstellen van een sterretje in de ruit kosteloos vergoed. Voor het vervangen van een ruit betaalt u meestal eigen risico.

Inbraak of diefstal melden

Is uw auto gestolen? Neem dan contact op met Stichting Verkeersbureau Voertuigcriminaliteit (VbV). Via 071 364 17 77 kunt u 24 uur per dag een melding maken. Verder zijn er drie belangrijke stappen voor het melden van inbraak of diefstal.

 • Doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie en vraag om een kopie van de aangifte
 • Meld de schade of diefstal bij UC en uw verzekeraar
 • Is er ook kleding en bagage gestolen? Dien een claim in via uw inboedelverzekering.