Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Schade melden

Direct schade melden

Als u ons een e-mail stuurt, vermeld dan uw telefoonnummer in de mail. Wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Heeft u blikschade aan uw auto of letselschade door een ongeluk met een motorvoertuig? Dan is het belangrijk om deze schade zo snel mogelijk te melden bij uw verzekeraar. We leggen u graag uit hoe u de schade het best kunt melden.

 • Uw schade online melden via de schade app
 • De schade telefonisch melden: 040 - 23 50 560 (kies voor optie 3)
 • Schade via e-mail melden: auto@unitedconsumers.com

Online mobiel schade melden

Meldt u de schade via uw smartphone? Download dan de app 'Mobiel Schade Melden'. Zo kunt u samen met de andere partij online eenzijdige of tweezijdige schade doorgeven aan uw verzekeraar. Hiervoor heeft één van de betrokkenen een smartphone met internet nodig. Als u de app niet wilt downloaden scant u de QR-code op uw groene kaart.

Download hier de Mobiel Schade Melden app

Welke gegevens heeft u nodig?

Allereerst verzamelt u zoveel mogelijk informatie over de autoschade. Hoe meer gegevens worden verstrekt, hoe makkelijker de schade verwerkt kan worden. Wilt u de schade per telefoon, e-mail of post melden? Houd dan de volgende gegevens bij de hand.

 • Ingevuld schadeformulier
 • Foto's van de schade
 • Gegevens van de tegenpartij
 • Basisgegevens van het voertuig
 • Uw eigen gegevens

Schade melden: binnen hoeveel tijd moet dit?

Het is belangrijk dat u de schade zo snel mogelijk meldt. Op die manier kunnen we de schade zo goed en snel mogelijk afhandelen. Hoe sneller de schade wordt doorgegeven, hoe beter wij u van dienst kunnen zijn. Neem dus altijd direct contact op als u vragen heeft over het melden van autoschade.

Schadeformulier invullen

Als u schade wilt melden is het van belang dat u het schadeformulier invult. Op het schadeformulier geeft u, samen met de betrokken partij, aan wat de oorzaak en het gevolg is van de schade. Hulp nodig bij het invullen? U vindt op onze website een handig stappenplan voor het invullen van het schadeformulier.

Schade en no-claim

Op het moment dat u schade meldt die is veroorzaakt door uzelf, heeft dit vaak gevolgen voor uw no-claim korting en uw positie op de Bonus Malus ladder. De opgebouwde no-claimkorting kan dan namelijk dalen. Heeft u een hoge positie op de Bonus Malus ladder, dan heeft een schade vaak weinig tot geen gevolgen voor uw no-claimkorting.

Wordt de andere partij bij een aanrijding aansprakelijk gesteld? Dan daalt u niet op de bonus malus ladder. Bepaalde schades die worden vergoed vanuit uw WA Beperkt Cascoverzekering hebben geen gevolgen voor uw no- claimkorting. Denk bijvoorbeeld aan autobrand, diefstal, stormschade, ruitschade of aanrijdingen met dieren.

Ruitschade melden

Is de ruit van uw voertuig kapot? Dan kunt u direct contact opnemen met een gecertificeerd herstelbedrijf. Met hen maakt u een afspraak om de ruit te laten repareren. Heeft u een WA Beperkt Casco- of WA Cascoverzekering? Dan wordt het herstellen van een sterretje in de ruit kosteloos vergoed. Voor het vervangen van een ruit betaalt u meestal eigen risico.

Inbraak of diefstal melden

Is uw auto gestolen? Neem dan contact op met Stichting Verkeersbureau Voertuigcriminaliteit (VbV). Via 071 364 17 77 kunt u 24 uur per dag een melding maken. Verder zijn er drie belangrijke stappen voor het melden van inbraak of diefstal.

 • Doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie en vraag om een kopie van de aangifte
 • Meld de schade of diefstal bij UC en uw verzekeraar
 • Is er ook kleding en bagage gestolen? Dien een claim in via uw inboedelverzekering.