Autoschade melden

Schade melden

Heeft u schade aan uw auto? U kunt op twee manieren schade melden:


Als u ons een e-mail stuurt, vermeld dan uw telefoonnummer in de mail. Wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Autoschade? Vul een schadeformulier in!

Is uw schade door een aanrijding veroorzaakt? Dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk na het ongeval het schadeformulier van u. Dit schadeformulier moet ingevuld en ondertekend zijn door u en eventueel de betrokken partij(en). Let op dat u ook de achterzijde van het formulier invult.

Stuur uw schadeformulier op naar:

UnitedConsumers
T.a.v. Afdeling Schade
Luchthavenweg 20
5657 EB Eindhoven

U kunt het formulier ook scannen en mailen naar auto@unitedconsumers.com.

Uw schade wordt direct in behandeling genomen en indien nodig zorgen wij ervoor dat de schade zo snel mogelijk door een expert wordt opgenomen. Zo wordt uw schade snel afgehandeld.

Download hier het Europees Schadeformulier.

Tips: hoe te handelen bij een aanrijding.

Heeft een onbekend voertuig schade aan uw auto veroorzaakt? Neem dan contact met ons op. Hiervoor zullen wij in de meeste gevallen het Waarborgfonds raadplegen.

Ruitschade

In het geval van ruitschade kunt u direct contact opnemen met:

Kiest u voor een ander ruitschadeherstelbedrijf, dan kan dit gevolgen hebben voor de uitkering. Sommige verzekeraars bieden geen dekking en bij anderen betaalt u een verhoogd eigen risico. Meer informatie hierover vindt u in uw polisvoorwaarden.

Als u een WA + beperkt casco of WA + casco verzekering heeft bij UnitedConsumers, is ruitschade gedekt. Bij de meeste verzekeraars wordt reparatie van een sterretje door middel van een harsinjectie volledig vergoed.

Wanneer de hele ruit vervangen moet worden, betaalt u meestal uw eigen risico. In uw polis kunt u nalezen wat de voorwaarden zijn van uw autoverzekering. Natuurlijk kunt u ook met ons hierover contact opnemen.

Inbraak of diefstal

Is uw auto gestolen, neem dan contact op met VbV (Stichting VerkeersBureau Voertuigcriminaliteit via telefoonnummer 071 364 17 77 (24 uur per dag bereikbaar).

Bij diefstal of inbraak doet u het volgende:

  • Doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie en vraag een kopie van de aangifte.
  • Meld de schade of diefstal zo snel mogelijk aan UnitedConsumers of uw verzekeraar. Heeft u een WA autoverzekering, meld diefstal dan altijd aan uw verzekeraar in verband met opschorten van de verzekering.
  • Indien er zaken als kleding en bagage gestolen of vermist zijn, kunt u deze indienen bij uw inboedelverzekering.