Vergelijk hier uw autoverzekering

Bespaartips en advies Autoverzekering

Wij vinden dat u nooit te veel hoeft te betalen voor uw autoverzekering. Daarom kunt u bij ons verschillende autoverzekeringen vergelijken en de goedkoopste autoverzekering afsluiten. Om u te helpen een juiste keuze te maken voor uw nieuwe autoverzekering, hebben we voor u enkele tips op een rijtje gezet.

Tip 1: Vergelijken = besparen

Voordat u een verzekering gaat afsluiten voor uw auto is het verstandig om eerst autoverzekeringen te vergelijken. Er is nooit één verzekeraar altijd de goedkoopste. Door onze Premie-Check in te vullen ziet u binnen enkele seconden welke autoverzekering het meest geschikt is voor uw persoonlijke situatie.

Vergelijk uw autoverzekering

Heeft u een autoverzekering via UnitedConsumers, dan krijgt u van ons ieder jaar een gratis verzekeringsadvies. Zo weet u dat u altijd de beste autoverzekering voor uw situatie heeft. Als u vragen heeft over de dekking voor uw autoverzekering, neem dan gerust contact met ons op. Wij geven u advies op maat.

Tip 2: Lees de voorwaarden

Iedere autoverzekeraar heeft andere voorwaarden. Het is belangrijk dat u op de hoogte bent van de polisvoorwaarden van uw (toekomstige) autoverzekeraar. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Tip 3: Schade claimen

Schade melden wordt altijd gezien als veel gedoe. Bij UnitedConsumers nemen we uw zorgen uit handen. Wees altijd goed voorbereid en zorg ervoor dat u altijd een schadeformulier bij zich heeft in de auto. Met het volledig ingevulde formulier kunnen wij de schade zo snel mogelijk beoordelen en kunt u weer veilig de weg op.

U kunt de schade ook online melden via www.mobielschademelden.nl

Op het moment dat de schade minimaal is en de reparatiekosten laag zijn, kunt u overwegen de schade niet te claimen. U valt dan niet terug op de bonus-malus ladder.

Tip 4: Aanvullende verzekering

Naast uw autoverzekering kunt u ook aanvullende autoverzekeringen afsluiten. Bekijk eerst de polisvoorwaarden van uw autoverzekering of een aanvullende autoverzekering nodig is. U kunt bij UnitedConsumers kiezen uit:

  1. Rechtsbijstandsverzekering
  2. Schadeverzekering inzittenden
  3. Ongevallenverzekering inzittenden

Als uw autoverzekering uw verzekeringsbehoefte niet (volledig) dekt, sluit dan een aanvullende verzekering af.

Tip 5: Wees eerlijk

Als u een autoverzekering afsluit, moet u een aantal acceptatievragen invullen. Als verzekeringnemer heeft u namelijk mededelingsplicht. Het is belangrijk dat deze vragen eerlijk en volledig beantwoordt. De autoverzekeraar controleert uw gegevens.

Heeft u (een van) de acceptatievragen niet eerlijk ingevuld, dan kan de verzekeraar uw aanvraag weigeren. In sommige gevallen krijgt u een aantekening in het register van Stichting CIS, wat het u moeilijker maakt een autoverzekering af te sluiten.

Meer tips en advies

Auto onderhoudstips