Auto verkopen: hier moet u op letten

Bent u van plan uw auto te verkopen? Dan wilt u er natuurlijk een mooie prijs voor krijgen. We hebben voor u een aantal tips op een rijtje gezet waar u aan moet denken als u uw auto wilt verkopen.

Heeft u net een nieuwe auto gekocht? Vergeet dan niet om een autoverzekering af te sluiten. Doe de Premie-Check om autoverzekeringen te vergelijken om te zien welke goedkope autoverzekering het beste bij u past.

Auto verkopen: 10 tips

Verkoop uw auto sneller met onderstaande tips:

 1. APK
  Zorg ervoor dat de auto een nieuwe APK (algemene periodieke keuring) heeft gehad. Hiermee bewijst u dat de auto in orde is en veilig de weg op kan. Zet voor de volledigheid de datum in de advertentie tot wanneer de APK geldig is. Hoe langer de periode tot de volgende noodzakelijke APK, hoe beter.

 2. Voorkeuring
  Bent u niet zeker of uw auto door de APK komt? Dan kunt u een voorkeuring laten doen bij uw garage. Deze zal dan globaal bekijken of uw auto door de APK zal komen. Dit scheelt u tevens veel geld.

 3. Onderhoudsbeurt
  De beste verkooppositie heeft u wanneer uw auto naast een APK ook een kleine of grote onderhoudsbeurt heeft gehad. Als u dit laat doen in combinatie met de APK bent u meestal goedkoper uit dan wanneer u de onderhoudsbeurt en de APK apart van elkaar laat plaatsvinden.

 4. Onderhoudsgeschiedenis
  Bewaar alle gegevens van de onderhoudsbeurten van de auto. Het is bijvoorbeeld interessant voor de koper om te zien wanneer de distributieriem is vervangen. Dit moet meestal tussen de 60.000 en 120.000 km gebeuren.
   
 5. Vloeistoffen
  Zorg dat alle vloeistoffen onder de motorkap op peil zijn: motorolie, remvloeistof, koelvloeistof, ruitenwisservloeistof, (stuurbekrachtigingsvloeistof).
   
 6. Autopapieren
  Zorg ervoor dat alle autopapieren en het kenteken in orde zijn. Om uw auto te verkopen heeft u de kentekencard en volledige tenaamstellingscode of het papieren Tenaamstellingsbewijs en Overschrijvingsbewijs nodig. Vergeet bij het overschrijven niet het vrijwaringsbewijs te vragen. Dit is het bewijs dat de auto niet meer in uw bezit is.

   
 7. Voorkom storingslampjes
  Nieuwere auto’s zijn uitgerust met veel elektriciteit. Zo wordt u op tijd gewaarschuwd voor allerlei zaken zoals het aangeven van een onderhoudsbeurt, het bijvullen van de ruitenwisservloeistof, etc. Zorg ervoor dat alle storingslampjes uit zijn op het moment dat u de auto verkoopt.
   
 8. Schoonmaken
  Een schone auto verkoopt u sneller dan een vieze. Maak de auto goed schoon aan de buitenkant en aan de binnenkant. Kijk bij het schoonmaken ook onder de motorkap. Er zitten vaak bladeren tussen het ventilatierooster. Vergeet ook de velgen en de wielen niet.
   
 9. Foto’s
  Maak mooie foto’s van alle kanten van uw auto. Foto’s van onder de motorkap en ook van het interieur van de auto zodat de koper bij een eventuele advertentie kan zien dat alles er netjes uitziet.
   
 10. Prijs vaststellen
  Stel een prijs voor uzelf vast. Zo voorkomt u dat u de auto verkoopt tegen een veel lagere prijs dan u eigenlijk had gewild.

Goedkope autoverzekering afsluiten?

Heeft u de auto verkocht en heeft u voor uw nieuwe auto een goedkope autoverzekering nodig? Doe dan de Premie-Check van UnitedConsumers om goedkope autoverzekeringen te vergelijken. Wij tonen aan u de goedkoopste autoverzekeringen. U krijgt ook nog eens 5% extra korting op uw premie.

> Alles over autoverzekeringen