Schorsingsbewijs

Als u van plan bent om langere tijd geen gebruik te maken van de openbare weg kunt u uw auto laten schorsen. Zo bent u vrijgesteld van APK, wegenbelasting en autoverzekering. En dat kan u flink wat kosten besparen.

Bij het schorsen van uw auto krijgt u een schorsingsbewijs uitgereikt. Dit is een belangrijk formulier; het dient als bewijs dat uw auto voor een bepaalde periode geen deel uit maakt van het verkeer op de openbare weg. Het schorsingsbewijs heeft u nodig bij het beëindigen van de schorsingsperiode of als u in de periode dat uw auto geschorst is, uw auto verkoopt. U kunt er ook voor kiezen om de schorsingsperiode te verlengen en ook dan heeft u uw schorsingsbewijs nodig.

Uw auto schorsen kan op verschillende manieren. Het is mogelijk bij de meeste grotere postkantoren en bij RDW-balies. Op de website van de RDW kunt u zien op welke locatie bij u in de buurt uw auto geschorst kan worden. Neem uw kentekenbewijs en uw identiteitsbewijs mee als u uw auto gaat schorsen. Hiermee kunt u gemakkelijk bewijzen dat u de eigenaar van de auto bent.

Bent u in het bezit van een DigiD? Dan kunt u uw auto gewoon online schorsen.

Na schorsing

Heeft u uw auto laten schorsen? Zorg er dan voor dat uw auto daarna niet meer op de openbare weg staat. Onder openbare weg wordt verstaan:

  • Berm
  • Zijkant van de weg
  • Alle openbare wegen
  • Openbare parkeerplaats of parkeergarage

Heeft uw auto een APK nodig tijdens de schorsing? Dan kunt u een tijdelijke ontheffing aanvragen bij de RDW. U mag dan met uw auto naar de locatie van de APK en terug rijden.

Autoverzekering

Tijdens de schorsingsperiode bent u niet verplicht om een autoverzekering te hebben. Toch doet u er verstandig aan om uw auto te verzekeren voor bijvoorbeeld schade en diefstal. Zo’n verzekering kunt u afsluiten bij UnitedConsumers. Neem contact op met de klantenservice zodat we samen met u een passende autoverzekering kunnen vinden.

Autoverzekering afsluiten

Maakt u weer gebruik van de openbare weg en wilt u een goedkope autoverzekering afsluiten? Doe dan de Premie-Check en start met autoverzekeringen vergelijken. Wij laten u de goedkoopste autoverzekeringen zien en u kiest de dekking die het beste bij u past. Bovendien krijgt u 5% extra groepskorting bovenop uw lage premie. Zo doen we dat.

Meer informatie over

Auto schorsen
Kosten auto schorsen

> Alles over autoverzekeringen