Autoverzekering in Hoogezand-Sappemeer het goedkoopst

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 23 april 2014

Een autoverzekering afsluiten is in het Groningse Hoogezand-Sappemeer het goedkoopst. Dat blijkt uit gegevens van autoverzekeringvergelijker UnitedConsumers. Het Friese Gorredijk komt op een tweede plek.

Inwoners van de gemeente Hoogezand-Sappemeer betalen nog geen 300 euro per jaar voor hun WA autoverzekering. Dat is minder dan de helft van de premie in Zoetermeer, met 600 euro per jaar de duurste gemeente in Nederland. "Niet zo vreemd," vindt Paul van Selms, directeur van UnitedConsumers. "Het is niet zo druk op de wegen in de noordelijke provincies en daarom is het risico op schadeclaims daar minder groot. Verzekeraars berekenen dat door in de premie die in deze regio's lager uitvalt."

Onderzoek laagste premie WA autoverzekering

In het vergelijkingsonderzoek heeft UnitedConsumers de premies met een WA dekking geanalyseerd. In Nederland is iedereen verplicht zijn auto minimaal WA te verzekeren. De premies uit het vergelijkingsonderzoek gaan uit van nul schadevrije jaren en zijn gebaseerd op gegevens van bijna 60.000 Premie-Checks die de afgelopen jaren via de website van UnitedConsumers zijn uitgevoerd.

Samenstelling premie autoverzekering

De hoogte van de premie is niet alleen afhankelijk van de woonplaats van de verzekerde, maar van meerdere factoren zoals de leeftijd van het voertuig, de gewenste dekking en het rijverleden van de automobilist. "Er zijn automobilisten die ervoor kiezen om hun gloednieuwe auto alleen WA te verzekeren. Maar zodra ze schade rijden, komen alle reparatiekosten voor hun eigen rekening, " aldus Van Selms. "Voor een lage premie hoeven we niet massaal naar het noorden te verhuizen, maar kijk wel goed hoe je autoverzekering is opgebouwd."