Verplichte milieusticker in grote steden Frankrijk

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 5 juli 2017

Begin dit jaar was een milieusticker al verplicht in Frankrijk. Vanaf mei dit jaar zijn daar een aantal grote steden bij gekomen zoals Lyon, Lille en Grenoble. Door een nieuwe wetgeving is het voor Franse steden mogelijk om milieuzones in te stellen.

Twee verschillende milieuzones

Er zijn twee verschillende milieuzones; een permanente en een tijdelijke. Een permanente milieuzone geldt voor het hele jaar en een tijdelijke is verplicht wanneer er bijvoorbeeld sprake is van extreme luchtvervuiling.

Diverse soorten milieustickers

Afhankelijk van het type voertuig speelt ook de CO2-uitstoot en leeftijd van uw auto of motor een rol. De meest schoonste voertuigen krijgen een groene sticker. Er zijn een zestal verschillende stickers die geldig zijn in heel Frankrijk. Per stad kunnen de beperkingen per sticker afwijken.

Ga goed voorbereid op pad

Het milieuvignet is alleen bestelbaar met creditcard via de officiële website. De levertijd hiervan is 4 tot 6 weken. Plak de sticker aan de binnenkant rechtsonder op de voorruit. Een milieusticker koopt u eenmalig en gaat de hele levensduur van het voertuig mee! Kijk hier voor een uitgebreid overzicht van steden en de milieuzones per stad. Controleer voortaan niet alleen uw autoverzekering voordat u op vakantie gaat maar ook of u een milieusticker nodig heeft op uw vakantiebestemming.
Goed voor elkaar.