Met deze onmisbare tips gaat u goed voorbereid op vakantie

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 6 juli 2018

De zomer is begonnen en dit weekend starten de eerste schoolvakanties in Nederland. Voor veel mensen een moment om er even lekker tussenuit te gaan. Van die welverdiende vakantie wilt u natuurlijk optimaal genieten, dus stelde we een lijst met onmisbare tips op om zorgeloos de vakantie door te komen.

Op reis met de auto

Vertrekt u richting de zon met een auto? Bereid u dan goed voor en zorg dat u checkt of de auto klaar is voor de grote reis. Eerder schreven we al over alle belangrijke punten waarop u moet letten tijdens een autovakantie. We zetten ze nog een keer op een rij:

  • Uit een analyse van UnitedConsumers blijkt dat de brandstofprijzen in Europa bijna 14 procent stegen in het afgelopen jaar. Plan dus goed uw tankstops onderweg.
  • Zorg dat u nog eens goed checkt of u een goede autoverzekering heeft en vergeet vooral niet om de groene kaart mee te nemen. Dit is uw internationale verzekeringsbewijs in geval van nood.
  • Het is altijd slim om voor vertrek met uw auto langs de garage te gaan voor een vakantiecheck. De juiste bandenspanning en een snelle motorische check kan een hoop gedoe besparen.

Smartphone mee op vakantie

De smartphone is tegenwoordig een onmisbaar item. Ook op vakantie is dat natuurlijk niet anders, maar er zijn een paar dingen waarop u moet letten als u de telefoon meeneemt naar het buitenland.

  • Gaat u op vakantie buiten de Europese Unie? Dan kunt u geen gebruik maken van uw Nederlandse telefoonbundel.
  • Geen gedoe meer met papieren landkaarten of precies weten waar de leukste plekjes van uw vakantieadres te vinden zijn? We hebben voor u een handige lijst met apps voor de vakantie gemaakt.
  • Een smartphone is heel belangrijk als u met spoed iemand moet bereiken, maar rust vooral lekker uit en probeer het telefoongebruik op vakantie tot een minimum te beperken.

Zorgverzekering in het buitenland

Natuurlijk gaan we ervan uit dat het een heerlijke en vooral zorgeloze vakantie tegemoet gaat. Toch zit een ongeluk, ook op vakantie, in een klein hoekje. Mocht het zover komen, dan is het altijd handig om te weten wat er moet gebeuren.

  • Bekijk altijd goed of u bepaalde vaccinaties nodig heeft voor de gekozen vakantiebestemming.
  • Vergeet uw zorgpas niet en sla het nummer van de VGZ- of Bewuzt Alarmcentrale op in uw telefoon. Dit nummer is altijd bereikbaar.
  • Alle spoedeisende hulp die niet kan wachten tot u weer terug bent, wordt wereldwijd vergoed. Toch is het altijd verstandig om voor de zekerheid een medische module aan uw reisverzekering toe te voegen.

Wilt u echt niets over het hoofd zien? Download onze handige vakantiechecklist en ga goed voorbereid op reis. Daar staan alle tips nog eens op een rijtje samen met een paklijst van belangrijke spullen voor uw trip naar het buitenland.