Vergelijk hier uw autoverzekering

NL

Veilig de weg op

Na de zomervakantie starten de scholen weer. Het is voor iedereen weer even wennen als het weer drukker op de weg wordt. Als bestuurder krijgt u na een lange rustige periode weer te maken met schoolgaande kinderen op de weg. Dit zorgt soms voor onverwachte situaties. Met onderstaande tips gaat u voorbereid de weg op. Want van een veilige verkeerssituatie heeft iedereen voordeel.

Voldoende afstand houden

Kinderen schatten het verkeer anders in dan volwassenen. Door extra afstand te bewaren houdt u rekening met onvoorspelbare reacties van kinderen.

Beter zacht dan te hard rijden

Er zijn veel kinderen die een nieuwe route naar school lopen of fietsen. Let daarom extra goed op de maximumsnelheid in woonwijken en bij scholen.

Begin uw reis op tijd

Ga op tijd van huis. Als u zich niet hoeft te haasten in het verkeer is er meer tijd om goed op te letten. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje.

Mobiele telefoongebruik

Het gebruik van de smartphone in het verkeer is in de afgelopen jaren sterk toegenomen. Zowel onder automobilisten als onder schoolgaande jeugd. Blijf als bestuurder gefocust op de weg en zet uw mobiel uit of op stil. Een speciale app kan u hierbij helpen.

Vooruit kijken/Defensief rijden

Bent u zich bewust van de risico’s in het verkeer en kijk vooruit. Het is belangrijk dat u zich probeert te verplaatsen in uw mede weggebruiker. Zo kunt u tijdig reageren. Als u kinderen op de rand van de straat ziet staan, steken ze misschien over. Een kind dat onzeker fietst met zijn zware boekentas zou kunnen vallen. Hier kunt u op anticiperen om een aanrijding te voorkomen.

Heeft u zelf kinderen?

Ga voordat het schooljaar begint samen op pad om de route naar school te verkennen. De kortste route hoeft niet altijd de meest veilige te zijn. Niet alle scholen gaan tegelijk van start. Hiervoor worden drie regio’s gehanteerd: noord, midden en zuid. Als de scholen weer beginnen is het belangrijk om extra goed op te letten in het verkeer. 

Toch schade?

Met een goedkope autoverzekering van UnitedConsumers gaat u goed verzekerd op weg. Heeft u ondanks de genomen voorzorgsmaatregelen toch schade? Dan staan wij natuurlijk ook voor u klaar! U kunt de schade eenvoudig telefonisch of per mail doorgeven aan ons. Wij zorgen er dan voor dat u snel weer op weg bent. Met deze handige tips weet u precies hoe te handelen bij schade. Geen gedoe, wel de korting.