Vergelijk hier uw autoverzekering

Bumperkleven: regels en boetes

Bumperkleven is voor veel Nederlanders ergernis nummer één op de weg. Bovendien wordt het overgrote deel van de kop-staartbotsingen veroorzaakt door bumperkleven. Houd u daarom aan de verkeersregels en bewaar voldoende afstand met uw voorganger.

Hoeveel ruimte moet er tussen twee auto’s zitten?

Er is een handige vuistregel waarmee u voldoende afstand tussen uw auto en die van uw voorganger bewaart. Dat is de twee seconden regel. Als u minimaal twee seconden afstand houdt, rijdt u op een veilige afstand. Begin te tellen als uw voorganger een verkeersbord passeert en zorg ervoor dat u minimaal twee seconden later het bord voorbij rijdt.

Boetes voor bumperkleven

De hoogte van de bekeuring voor bumperkleven hangt af van de snelheid waarmee u rijdt en hoe dicht u op uw voorganger rijdt. Bumperkleven bij een snelheid tot 80 kilometer per uur, kan een boete van € 280 opleveren. Rijdt u harder dan 80, dan loopt het bedrag op tot € 430. Bij een snelheid tussen de 100 en 130 km/ph is de boete € 600,- , zowel bij meer als minder dan 3 meter afstand. (boetebedragen 2016)

Autoverzekering afsluiten

Sluit een goedkope autoverzekering af en bespaar tot € 100 per jaar. Bij UnitedConsumers kunt u gratis autoverzekeringen vergelijken. U krijgt altijd korting op uw autopremie, bespaar direct! 

Voorkom verkeersboetes en lees ook de verkeersregels over:

Rijden met alcohol of drugs op
Aanduidingen op het wegdek
Voorrang verlenen
Handsfree bellen
Door rood rijden
Parkeren
Snelheid
Snelweg
Inhalen 

> Alles over autoverzekeringen
> Verkeersregels en verkeersboetes