Vergelijk hier uw autoverzekering

Door rood rijden: regels en boetes

Ieder jaar zijn er weer veel verkeersslachtoffers doordat iemand door rood rijdt. Bovendien kunt u een hoge boete krijgen als u zich niet aan de verkeersregels houdt. Staat het licht op rood, wacht dan tot u aan de beurt bent.

Hoe hoog is de boete voor door rood rijden?

Rijdt u met uw auto door rood, dan bedraagt de boete in 2016 € 230. Ook andere weggebruikers moeten gewoon wachten als het verkeerslicht op rood staat. Voetgangers kunnen een bekeuring van € 65 krijgen, fietsers worden bekeurd voor € 90.

Mag ik door oranje rijden?

Springt het verkeerslicht op oranje, dan moet u stoppen als dat nog kan. Brengt u het andere verkeer in gevaar door te remmen, dan mag u door het oranje licht rijden. Als het oranje licht knippert, zijn de verkeerslichten buiten gebruik. U moet dan extra goed opletten als u het kruispunt oversteekt. Andere aanduidingen, zoals borden en tekens op de weg en de gebruikelijke verkeersregels, gelden op dat moment.

Autoverzekering afsluiten

Als u in het bezit bent van een auto moet u niet alleen aan bepaalde eisen en regels voldoen, u bent ook verplicht een autoverzekering af te sluiten. Via UnitedConsumers krijgt u altijd korting op uw autoverzekering. Vergelijk onze autoverzekeringen en bespaar direct!

Voorkom verkeersboetes en lees ook de verkeersregels over:

Aanduidingen op het wegdek
Voorrang verlenen
Bellen in de auto
Bumperkleven
Parkeren
Snelheid
Snelweg
Inhalen 

> Alles over autoverzekeringen
> Verkeersregels en verkeersboetes