Vergelijk hier uw autoverzekering

Boetes en regels: eisen aan de bestuurder

Niet alleen uw voertuig moet aan bepaalde eisen voldoen, ook u als bestuurder moet een aantal regels volgen om de veiligheid in het verkeer te garanderen. Zo is het belangrijk dat u de verkeersregels in acht neemt. Verkeersregels en verkeersboetes zijn er voor uw eigen veiligheid.

Autogordels

Zowel voor- als achterin de auto moeten er autogordels aanwezig zijn en gedragen worden. De autogordel beschermt u bij botsingen of plotselinge beweging zoals hard remmen. Voor kinderen kleiner dan 1,35 meter gelden speciale regels. 

Rijbewijs

Vanaf 17 jaar kunt u in Nederland uw rijbewijs halen. U mag niet de weg op zonder een geldig rijbewijs. Om een auto te mogen besturen, moet u in het bezit zijn van rijbewijs B. De bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs beginnen bij € 90 en lopen op tot € 370. 

Alcohol

Rijden onder invloed van alcohol of drugs is verboden. U brengt niet alleen uzelf, maar ook andere weggebruikers in gevaar. De boetes voor het rijden onder invloed van alcohol zijn niet mis en kunnen oplopen tot € 650 (2016).

Claxonneren

U mag uw claxon gebruiken als u zich in een gevaarlijke positie bevindt. Gebruikt u de claxon wanneer dit niet nodig is, dan kunt u een boete krijgen.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht als u in het bezit bent van een auto. U heeft minimaal een WA verzekering nodig, zo bent u verzekerd voor schade die u veroorzaakt aan anderen. U kunt er ook voor kiezen om een WA beperkt casco of All risk autoverzekering af te sluiten. Heeft u geen geldige autoverzekering, dan kunt u een boete krijgen van € 550 (2016).

Goedkope autoverzekering afsluiten

Via UnitedConsumers krijgt u altijd korting op uw autoverzekering. Bent u benieuwd wat u kunt besparen op uw autoverzekering? Doe dan gratis de Premie-Check en vergelijk autoverzekeringen. Wij bieden u niet alleen altijd 5% groepskorting, maar ook de beste service.

Gratis Premie-Check >>

> Alles over autoverzekeringen