Vergelijk hier uw autoverzekering

Geen richting aangeven: ergernis in het verkeer

Het verkeer. Een veelbesproken onderwerp. Veel mensen nemen er iedere dag aan deel. Helaas is de ene weggebruiker de andere niet, en houdt niet iedereen zich evengoed aan de regels. Een hoop ergernis is het gevolg. Herkent u dat ook? Auto’s die zich nog net voor u op de weg voegen, zonder richting aan te geven. En rotondes die verlaten worden, zonder knipperlicht te gebruiken. Het is één van de top 10 ergernissen in het verkeer: geen richting aangeven op de weg.

Knipperlicht aan

Van baan wisselen, de rotonde verlaten, invoegen. Allemaal situaties waarbij het knipperlicht gewenst is. Er zijn mensen die zich hier netjes aan houden, maar er zijn ook veel weggebruikers die dat niet doen. Ook u heeft vast wel eens bij een rotonde staan wachten terwijl de naderende auto de rotonde verlaat zonder dit aan te geven. Vervelend en het kan nog voor gevaarlijke situaties zorgen ook. Bij het verlaten van een rotonde is het verplicht om met uw knipperlicht naar rechts aan te geven dat u eraf gaat. Dit is beter voor de verkeersveiligheid en het zorgt voor een bevordering van de doorstroming van het verkeer.

Boete voor geen richting aangeven in het verkeer

Als u niet aangeeft dat u van rijbaan gaat wisselen, een rotonde verlaat of gaat invoegen kan dit gevaar opleveren voor uzelf en overige weggebruikers. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Om deze rede staat er dan ook een geldboete op het niet gebruiken van uw knipperlichten. Deze boete bedraagt vanaf 2014 € 90,-. Een flink bedrag voor een kleine handeling. Let daarom altijd goed op en gebruik uw knipperlichten wanneer dit nodig is. Goed voor andere weggebruikers en voor uw eigen portemonnee.

UnitedConsumers autoverzekering

Op zoek naar een goedkope autoverzekering die bij u past? Doe de Premie-Check van UnitedConsumers. Bekijk en vergelijk meerdere autoverzekeringen en krijg altijd korting op uw premie. Afsluiten gaat eenvoudig en snel. Geen gedoe, wel de korting.

Lees ook
Bumperkleven: regels en boetes
Zondagsrijders: ergernis in het verkeer
Agressief rijgedrag: ergernis in het verkeer
Onnodig links rijden: ergernis in het verkeer
Op het laatste moment ritsen: ergernis in het verkeer
Rijden met alcohol of drugs op: ergernis in het verkeer
Smartphone gebruik tijdens het rijden: ergernis in het verkeer
Te hard rijden binnen de bebouwde kom: ergernis in het verkeer