Vergelijk hier uw autoverzekering

Inhalen: regels en boetes

Als automobilist moet u aan een aantal regels voldoen. Zo bent u verplicht een autoverzekering af te sluiten en u moet zich aan de verkeersregels houden. Om uw veiligheid en die van andere weggebruikers te waarborgen, zijn er regels opgesteld over inhalen. Houdt u zich hier niet aan, dan kunt u een boete krijgen.

Op zoek naar een goedkope autoverzekering? Doe de gratis Premie-Check van UnitedConsumers. U krijgt altijd korting op uw premie.

Rechts inhalen

Over het algemeen mag u alleen links inhalen, waar inhalen is toegestaan. In een aantal situaties mag u ook rechts inhalen. Bijvoorbeeld als iemand voor links is voorgesorteerd of als u in een file rijdt. Haalt u rechts in waar dit niet is toegestaan, dan kunt u in 2016 een boete krijgen van € 230. 

Verboden in te halen

Het is verboden om in te halen vlakbij of op een zebrapad. De bekeuring voor het inhalen op of bij een voetgangersoversteekplaats bedraagt € 370 in 2016. U mag ook niet inhalen als u daarvoor een doorgetrokken streep overschrijdt. Op onoverzichtelijke kruispunten, in onoverzichtelijke bochten en op hellingen is inhalen ook verboden.

Voorkom verkeersboetes en lees ook de verkeersregels over:

Aanduidingen op het wegdek
Geen voorrang verlenen
Geen richting aangeven
Niet handsfree bellen
Door rood rijden
Bumperkleven
Parkeren
Snelheid
Snelweg

> Alles over autoverzekeringen
> Meer verkeersregels en verkeersboetes