Vergelijk hier uw autoverzekering

Parkeren: regels en boetes

Er zijn een aantal verkeersregels over parkeren waar u zich als automobilist aan moet houden. Zo mag u op bepaalde plekken niet stilstaan met uw auto, anders loopt u het risico een bekeuring te krijgen.

Fout parkeren

Voor fout parkeren kunt u in 2016 een boete van € 90 krijgen. Zo mag u niet parkeren op minder dan 5 meter afstand van een kruispunt, mag u niet voor een inrit of uitrit parkeren en langs de weg bij een gele doorgetrokken streep. 

Stilstaan op de weg

U mag niet zomaar op de weg stoppen. Brengt u hiermee andere weggebruikers in gevaar, dan kunt u een bekeuring krijgen van € 140. 

Gebruik maken van een parkeerplaats die niet voor u bedoeld is

Het lijkt soms erg aantrekkelijk, even parkeren op een taxistandplaats of laad- en losplaats. De bekeuring van € 90 die u hiervoor kunt krijgen is minder aantrekkelijk. Parkeert u op een invalidenparkeerplaats, dan loopt de boete op tot € 370.

Goedkope autoverzekering

Wilt u besparen op uw autoverzekering, doe dan onze gratis Premie-Check! U kunt snel uw autoverzekering vergelijken en ziet direct de laagste autopremie. Bovendien krijgt u bij UnitedConsumers de beste service.

Voorkom verkeersboetes en lees ook de verkeersregels over:

Aanduidingen op het wegdek
Geen voorrang verlenen
Niet handsfree bellen
Door rood rijden
Bumperkleven
Snelheid
Snelweg
Inhalen 

> Alles over autoverzekeringen
> Verkeersregels en verkeersboetes