Vergelijk hier uw autoverzekering

De verleiding van smartphones in het verkeer

Bellen, Whatsappen, Facebook, Twitter, we kunnen het allemaal tegenwoordig met onze smartphone. Als afleiding, bezigheid of om op de hoogte te blijven. Helaas wordt de smartphone ook steeds meer achter het stuur gebruikt. Uit onderzoek komt naar voren dat bijna één op de tien automobilisten wel eens zijn mobiele telefoon gebruikt tijdens het rijden. Één van de grootste ergernissen in het verkeer en bovendien levensgevaarlijk.

Telefoongebruik in de auto

Door het gebruik van smartphones achter het stuur zijn er tientallen dodelijke ongelukken per jaar. Het is daarom bij wet verboden om uw smartphone te gebruiken terwijl u rijdt. Als u bezig bent met uw mobiele telefoon in het verkeer heeft u een verminderende concentratie. Uw aandacht en taakbelasting is namelijk verdeeld. Hierdoor kunt u niet goed anticiperen op onvoorziene situaties. Dat kan ernstige gevolgen hebben. Daarnaast leidt de aandacht van de smartphone tot meer koersveranderingen en wordt er meer van de weg afgekeken. Hierdoor kunt u mogelijk niet snel genoeg reageren. Al deze factoren verhogen het risico op een ongeval.

Boetes voor het gebruik van een smartphone tijdens het rijden

Helaas is al vaker gebleken dat het gebruik van een smartphone achter het stuur kan leiden tot dodelijke ongevallen. Het is dan ook niet gek dat hier flinke boetes op staan. Voor het rijden met een mobiele telefoon in uw hand staat een boete van 240 euro. Ben daarom verstandig en leg uw telefoon aan de kant.

Autoverzekering UnitedConsumers

U loopt natuurlijk liever niet het risico om een ongeluk te veroorzaken. Voor uw eigen veiligheid, de veiligheid van andere weggebruikers en uw opgebouwde schadevrije jaren. Maar een ongeluk kan ook door een ander worden veroorzaakt. Zorg dat u goed bent verzekerd tegen schade. Sluit een goedkope autoverzekering af van UnitedConsumers. Doe de Premie-Check en vind een autoverzekering die bij u past. U krijgt altijd korting op uw autopremie. Goed voor elkaar.