Vergelijk hier uw autoverzekering

Te hard rijden binnen de bebouwde kom: ergernis in het verkeer

Binnen de bebouwde kom wordt vaak te hard gereden. En dat kan grote gevaren met zich meebrengen. Binnen de bebouwde kom zijn namelijk veel kinderen, fietsers en wandelaars te vinden. Opletten is daarom extra belangrijk. Houd u aan de verkeersregels, rijd niet te hard.

Maximum snelheden binnen de bebouwde kom

Rijdt u de bebouwde kom in, dan is een maximum snelheid van 50 km per uur toegestaan voor auto’s en motorfietsen. Bepaalde delen binnen de bebouwde kom hebben een maximum snelheid van 30 km per uur. Dit staat altijd aangegeven met borden en geldt meestal binnen woonwijken. Rijdt u een woonerf op, dan moet u zich houden aan stapvoets rijden. Een maximum snelheid van 15 km per uur is toegestaan, omdat hier vaak kinderen en volwassenen rondlopen. Hoe lager uw rijsnelheid is, hoe korter de remweg. Uw voertuig komt bij een lage snelheid dus sneller tot stilstand. Binnen de bebouwde kom is dat belangrijk, omdat er overal mensen onverwachts de weg kunnen oversteken.

Boetes voor te hard rijden binnen de bebouwde kom

Te hard rijden neemt gevaarlijke risico’s met zich mee. Op te hard rijden staan dan ook boetes. De hoogte van de boete hangt af van hoe hard u rijdt. Binnen de bebouwde kom beginnen boetes voor te hard rijden bij € 26,-. Deze kunnen oplopen tot € 316,-. Let dus goed op.

Sluit een autoverzekering af

Te hard rijden kan ongelukken tot gevolg hebben. Ten eerste moet u goed opletten, maar zorg er ook voor dat u een goede autoverzekering heeft. Bij UnitedConsumers sluit u eenvoudig een goedkope autoverzekering af. U krijgt altijd korting op uw autopremie. Doe de Premie-Check en ontdek welke autoverzekering bij u past. Geen gedoe, wel de korting.

Lees ook
Zondagsrijders: ergernis in het verkeer
Agressief rijgedrag: ergernis in het verkeer
Onnodig links rijden: ergernis in het verkeer
Geen richting aangeven: ergernis in het verkeer
Op het laatste moment ritsen: ergernis in het verkeer
Rijden met alcohol of drugs op: ergernis in het verkeer
Smartphone gebruik tijdens het rijden: ergernis in het verkeer