Vergelijk hier uw autoverzekering

Verzekerd blijven

Autobezitters zijn verplicht de auto minimaal WA te verzekeren. Zo bent u verzekerd voor schade aan anderen. Zonder autoverzekering mag u absoluut niet de weg op. Zorg er dus voor dat u verzekerd blijft. Dat klinkt logisch, maar het kan fout gaan.

Jaarlijkse APK

Het is verplicht om uw auto ieder jaar APK te laten keuren. U krijgt hierover bericht van de RDW. Als u schade veroorzaakt en blijkt dat uw auto geen keuring heeft ondergaan, kan de autoverzekeraar bepalen om de schade niet te vergoeden. Een nieuwe auto hoeft de eerste drie jaar (bij diesel of LPG) of vier jaar (bij benzine of elektromotor) niet APK gekeurd te worden.

Rijden onder invloed

Rijden onder invloed van alcohol of drugs is wettelijk gezien een misdrijf. Als u schade veroorzaakt en uit onderzoek blijkt dat er alcohol of drugs in het spel is geweest, dan zal de verzekeraar de schade niet vergoeden. De verzekeringnemer moet dan zelf de kosten betalen. Daarnaast kan de autoverzekeraar ervoor kiezen om de autoverzekering te royeren en u loopt het risico uw dat uw rijbewijs wordt ingevorderd. Dus gaat u naar een feestje? Spreek vooraf duidelijk af wie de BOB is.

Rijden zonder gordel

U en uw passagiers (boven de 12 jaar) zijn zelf verantwoordelijk voor het dragen van een autogordel. Als de politie u staande houdt en een van uw passagiers boven de 12 jaar draagt geen autogordel, dan is de bekeuring voor de passagier. Passagiers onder de 12 jaar vallen onder uw verantwoordelijkheid. Dragen zij geen autogordel, dan is de boete voor u. Veroorzaakt u schade en blijkt uit onderzoek dat u geen autogordel droeg? Dan kan de verzekeraar ervoor kiezen de schade maar gedeeltelijk of in het geheel niet te dekken.