Audi autoverzekering afsluiten

De premie van uw autoverzekering wordt onder andere berekend aan de hand van het automerk van de auto van de verzekeringnemer. Vergelijk online onze Audi autoverzekeringen. Wij tonen de goedkoopste dekkingen voor uw persoonlijke situatie.

Audi autoverzekering >>

Audi

Audi is voortgekomen uit de Duitse autofabrikant Audi AG. Voor bijna 100% is het bedrijf onderdeel van Volkswagen AG. Een klein percentage staat genoteerd aan de Deutsche Börse. De naam Audi heeft te maken met de achternaam van de oprichter August Horch. Audi zou de Latijnse vertaling voor Horch zijn.

Audi kent zijn oorsprong in 1899. Het bedrijf Horch Automobielwerke werd toen opgericht door August Horch, die toen nog in dienst van Benz was. Horch heeft zo’n tien jaar samengewerkt met drie partners werd in 1909 ontslagen vanwege zijn plannen om deel te nemen aan de autosport. Horch wilde een nieuwe autofabriek starten maar had een nieuwe naam nodig vanwege Horch Automobielwerke als gedeponeerd handelsmerk.

In de dertiger jaren fuseerden Audi met enkele andere automerken tot Auto-Union. Het huidige logo van Audi werd geïntroduceerd als vier merken die met elkaar samenwerken, geïnspireerd door de Olympische Spelen. Na de Tweede Wereldoorlog kwam Auto-Union in handen van Mercedes-Benz. In 1965 nam Volkswagen Auto-Union over. De Audi 60 werd geproduceerd en vier jaar later werd de slogan ‘Vorsprung durch Technik’ toegevoegd samen met NSU. Vanaf 1985 is Audi ‘Audi AG’.

Autoverzekering afsluiten

U kunt nu eenvoudig en snel een autoverzekering afsluiten voor uw Audi. Vul de Premie-Check in om uw autoverzekering te vergelijken en zie wat voor u de goedkoopste autoverzekering is. U kiest zelf welke dekking het beste bij u past. Afsluiten kan gewoon online, zonder bundels papierwerk.

Heeft u hulp nodig bij het afsluiten van uw autoverzekering? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar.

Meer autoverzekeringen

Alles over autoverzekeringen