Autoverzekering Citroën

U kunt nu eenvoudig uw autoverzekering afsluiten bij UnitedConsumers. Vul de Premie-Check in om uw autoverzekering te vergelijken. U ziet meteen hoeveel u kunt besparen. De premie wordt onder andere berekend aan de hand van het automerk van de auto van de verzekeringnemer. Na het invullen van de Premie-Check kunt u direct overgaan tot het afsluiten van de autoverzekering die het beste bij u past.

Doe de Premie-Check >>

Citroën

Het Franse automerk Citroën is opgericht door de Fransman Andre Citroën. Een ingenieur die in het begin van de twintigste eeuw een Russisch patent verwerft voor een productiemethode die resulteert in een sterkere auto met een lager geluidsniveau. Dit komt door tandwielen met een V-vorm. Deze vorm is te zien in het huidige logo de “dubbele chevron”.

Overname door Michelin

Een jaar voordat Andre Citroën overleed introduceerde hij de Traction Avant; de eerste voorwielaangedreven auto ter wereld die in grote oplage werd geproduceerd. Voordelen van deze auto waren de passagiersruimte in de auto en de geheel zelfdragende carrosserie, en een van de eerste auto’s met een klepmotor in Europa. Andre Citroën liet zich opslokken door het succes waardoor Citroën niet veel later op de rand van faillissement balanceert. Het merk werd overgenomen door Michelin.

2CV enorm succes

In 1935 overlijdt André Citroën aan de gevolgen van kanker, maar hij leeft nog altijd voort als de man die nu nog onmisbare zaken heeft ingesteld: autoverzekeringen, autodealers, openbaar vervoer per bus, enzovoorts. Rond deze tijd werd de Ctiroën 2CV ontwikkeld, beter bekend als de eend. Dit werd na de Tweede Wereldoorlog een enorm succes.

Korting op uw autoverzekering

Alleen bij UnitedConsumers krijgt u extra korting op uw autoverzekering. Bovenop uw voordelige premie krijgt u 5% extra groepskorting. Deze korting bouwt u op in een persoonlijk tegoed en kunt u laten uitkeren wanneer u dat wilt. Gewoon in euro’s op uw bankrekening. 

Autoverzekering afsluiten voor uw

Alles over autoverzekeringen >>