Vergelijk hier uw autoverzekering

Veelgestelde vragen over autoverzekeringen

Heeft u een vraag over uw autoverzekering? Wij hebben de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

1. Zeggen jullie mijn huidige verzekering op?

Wij kunnen uw huidige verzekering niet voor u opzeggen. We kunnen u wel helpen. Gebruik ons opzegformulier om uw autoverzekering op te zeggen.

2. Wat is de opzegtermijn van mijn verzekering?

Kijk in uw polisvoorwaarden voor de opzegtermijn van uw autoverzekering. In de meeste gevallen heeft u een opzegtermijn van een maand.

3. Hoe kan ik mijn verzekering bij jullie opzeggen?

Dit kan telefonisch, per post of per e-mail. Wilt u overstappen naar een andere maatschappij, dan kan dit ook met korting via UnitedConsumers. Raadpleeg onze klantenservice voor de opties.

4. Kan ik bij UnitedConsumers ook aanvullende verzekeringen afsluiten (Inzittendenverzekering, rechtsbijstand, no-claimbeschermer)?

Naast een autoverzekering, kunt u bij ons ook aanvullende verzekeringen afsluiten. Doe de Premie-Check en kies uw aanvullende verzekering.

5. Kan ik mijn scooter/motor/camper bij jullie verzekeren?

Helaas kunt u geen scooter, motor of camper verzekeren bij UnitedConsumers. Mocht dit in de toekomst mogelijk worden, dan informeren wij u hierover in onze nieuwsbrief.

6. Wat moet ik doen als ik schade heb?

Meld dit zo spoedig mogelijk aan ons en stuur het volledig ingevulde schadeformulier naar ons toe.

7. Wat is de ingangsdatum van mijn autoverzekering?

De ingangsdatum van uw autoverzekering kunt u zelf opgeven bij het online afsluiten.

8. Hoeveel schadevrije jaren heb ik?

U kunt eenvoudig uw schadevrije jaren berekenen met onze rekenhulp. Vanaf 1 januari 2014 worden uw schadevrije jaren duidelijk vermeld op uw polisblad of het bewijs van uw premiebetaling.

9. Komen er nog extra kosten bij het afsluiten van mijn autoverzekering?

De premie in de offerte is ook het bedrag wat u daadwerkelijk gaat betalen. Hier komen geen extra kosten meer bij. Soms wordt er bij de eerste incasso een hoger bedrag geïncasseerd dan de afgesproken premie. Dit komt dan doordat er een verrekening is opgemaakt voor een langere periode. U vindt deze verrekening terug op de nota die bij uw polis is gevoegd. De groene kaart ontvangt u enkele dagen voor de ingangsdatum per post.

10. Ik ben al bij dezelfde maatschappij verzekerd, kan ik toch korting krijgen?

Ook als u op dit moment al verzekerd bent bij dezelfde maatschappij kunt u eenvoudig overstappen zodat u korting krijgt op uw premie.

Wij kunnen uw huidige autoverzekering niet direct overnemen. Meld u via onze website aan om uw autoverzekering via UnitedConsumers af te sluiten. Houd wel rekening met de einddatum van uw huidige verzekering. Dit wordt tevens de ingangsdatum van de nieuwe autoverzekering. Vanaf deze datum bent u dan verzekerd van de voordelige premie en korting via UnitedConsumers.

Alles over