Contact
Mijn UnitedConsumers

De beste autoverzekering kiezen

Een all risk verzekering is de meest uitgebreide autoverzekering, maar is het ook de béste autoverzekering? Misschien is WA juist de beste autoverzekering voor uw situatie. Na het lezen van dit artikel weet u wat voor u de beste autoverzekering is en welke autoverzekering u dus het beste kunt kiezen. 

Beste autoverzekering banner

 

Wat is de beste autoverzekering?

Eigenlijk bestaat er niet zoiets als 'de beste autoverzekering'. Want wat een goede autoverzekering voor u is, betekent niet automatisch dat diezelfde autoverzekering ook de beste autoverzekering is voor een ander.

De WA casco (all risk) verzekering lijkt vaak de beste autoverzekering. Maar heeft u een oude auto met een lage dagwaarde, dan is een WA casco niet de beste keuze. Want door de lage dagwaarde zult u bij autoschade waarschijnlijk een lage vergoeding krijgen. Zo heeft u voor niets al die tijd zoveel premie betaald.

Maar hoe bepaalt u nou wat de beste autoverzekering is voor u? Na het lezen van dit artikel weet u precies waar u op moet letten en hoe u de beste autoverzekering kiest.


 

Beste autoverzekering dekking

De 'basis' dekking van een autoverzekering is eigenlijk bij iedere verzekeraar hetzelfde. Welke dekking u kiest, hangt grotendeels af van welke risico's u wilt verzekeren. U kunt kiezen uit drie verschillende type autoverzekeringen, namelijk: 

 • WA verzekeringDit is de meest uitgeklede dekking, met alleen een vergoeding voor schade die u bij anderen veroorzaakt. Schade aan de eigen auto is bij de WA verzekering uitgesloten.
 • WA beperkt cascoWilt u toch wat meer risico's verzekeren? Kijk dan eens naar de WA beperkt casco autoverzekering. Deze verzekering vergoedt naast schade aan anderen ook enkele schades aan uw eigen auto, zoals ruitschade en diefstal.
 • WA casco (all risk)Wilt u het liefst alle mogelijke risico's verzekeren? Dan kiest u de WA casco autoverzekering. Want zelfs een kras op de auto door eigen schuld, kunt u op deze verzekering claimen. 
Gedekte schade WA WA Beperkt Casco WA Casco
Schade aan anderen
 
 
 
Brand, zelfontbranding, ontploffing en blikseminslag
 
 
 
Diefstal, joyriding, inbraak
 
 
 
Ruitschade
 
 
 
Botsing met loslopende dieren of vogels
 
 
 
Natuurrampen (storm e.d.)
 
 
 
Aanrijding, slippen en te water raken
 
 
 
Overige van buiten komende onheilen
 
 
 

Eigen risico

Bij een autoschade moet u meestal eerst het eigen risico betalen voordat u een schadevergoeding krijgt. Maar kijk eens goed rond! Want er zijn ook autoverzekeringen waar u weinig, of zelfs helemaal geen eigen risico hoeft te betalen.

In theorie is een autoverzekering met een hoger eigen risico goedkoper, maar in de praktijk lijkt dit niet altijd het geval te zijn. Speel daarom tijdens het vergelijken van uw autoverzekering eens met de hoogte van het eigen risico. Dit kan u helpen bij het kiezen van een de beste autoverzekering!


 

Autoverzekering op basis van leeftijd

Naast dat u de dekking kunt bepalen op basis van welke risico's u wilt verzekeren, kunt u de dekking ook kiezen op basis van de leeftijd van de auto. Want wat is de beste autoverzekering voor een jonge of oude auto? Dat zit als volgt:

Leeftijd Dekking
0 - 5 jaar WA casco (all risk)
6 - 10 jaar WA beperkt casco
ouder dan 10 jaar WA

 

Autoverzekering op basis van de waarde

Voor een auto met een hogere dagwaarde adviseren wij een uitgebreidere dekking dan voor een auto met een lagere dagwaarde. En hoewel het geen harde eisen zijn, kunt u per dekking globaal de volgende bedragen aanhouden:

 Dagwaarde auto Soort autoverzekering
Minder dan € 2.000 WA
€ 2.000 tot € 10.000 WA beperkt casco
Meer dan € 10.000 WA casco (all risk)

 

Beste autoverzekering auto met een lening

Wanneer u een lening heeft afgesloten voor de aanschaf van een nieuwe auto, dan wilt u waarschijnlijk niet het risico lopen dat u met een restschuld zit als uw auto total-loss of gestolen is. U bent dan immers de auto kwijt voordat deze volledig is afbetaald. In het geval van een lening of financiering is WA casco (all risk) daarom altijd de beste autoverzekering.  


 

Goede aanvulling op uw autoverzekering

Misschien betekent 'de beste autoverzekering' in uw geval wel dat u er een goede aanvullende verzekering bij moet afsluiten. Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen die u toe kunt voegen aan uw autoverzekering, zoals:


 

Beste autoverzekeraar

Er zijn ontzettend veel autoverzekeraars te vinden in Nederland en iedere autoverzekeraar heeft zijn eigen kwaliteiten. Maar wat is nou de beste autoverzekeraar voor u? Om dit te kunnen achterhalen, is het een goed idee om uw wensen eens goed op een rijtje te zetten: 

 • Wilt u in kunnen loggen in een persoonlijke online-omgeving, zodat u gemakkelijk zelf uw zaken kunt regelen?
 • Wilt u naar een kantoor kunnen gaan, of vindt u persoonlijk contact via telefoon en e-mail ook voldoende?
 • Wilt u liever uw autoschade snel en gemakkelijk online melden of niet?

Autoverzekeraar en no-claim korting

Ook is het verstandig om te kijken hoeveel no-claim korting u krijgt van de autoverzekeraar. Iedere verzekeraar mag namelijk zelf bepalen hoeveel no-claim korting zij u geven op basis van uw opgebouwde schadevrije jaren. De beste autoverzekeraar geeft natuurlijk de hoogste no-claim korting. Want hoe meer no-claim korting, hoe goedkoper uw autoverzekering is. 

Hulpverlening buitenland

Vindt u het belangrijk dat u ook pechhulpverlening heeft in het buitenland? Kijk dan eens of de autoverzekeraar dit aanbiedt. Niet iedere verzekeraar dekt namelijk dit risico. 

Aangesloten herstellers

De WA, WA beperkt casco en WA casco dekking kan dan per autoverzekeraar wel hetzelfde zijn, toch zitten ook hier verschillen in. Dit heeft te maken met de aangesloten herstelbedrijven. Vaak maken verzekeraars afspraken met bepaalde herstellers, bijvoorbeeld op basis van de prijs. Maar het allerbelangrijkste is nog wel de kwaliteit van de herstelbedrijven. Door deze afspraken weet u namelijk zeker dat uw autoschade goed wordt gerepareerd.

Er zijn ook verzekeraars die een keuzevrijheid bieden wat betreft herstellers. Of het kan zo zijn dat u een hoger eigen risico betaalt als u naar een niet-aangesloten hersteller gaat. Hoe dit precies zit, kunt u lezen in de polisvoorwaarden van de autoverzekeraar.  

Acceptatiebeleid

Autoverzekeraars hebben geen acceptatieplicht en er zijn verzekeraars die een strenger acceptatiebeleid voeren dan anderen. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar fraude, achterstallige betalingen en/of uw schadeverleden. Heeft u bijvoorbeeld veel schades gehad in de afgelopen tijd? Dan bent u een groter 'risico' voor verzekeraars, omdat er een grotere kans bestaat dat u in de toekomst weer een keert schade rijdt.

Wees wel altijd eerlijk met het beantwoorden van de acceptatievragen, anders kan dit gezien worden als fraude. Een slimme tip is om van tevoren te vragen of de verzekeraar uw 'risico' kan accepteren. Zo komt u niet voor een onverwachtse afwijzing te staan. 

Tip! Lees bij het kiezen van de beste verzekeraar de reviews van verzekerden. Zo weet u zeker dat u een goede keuze maakt!


 

Beste autoverzekering via UnitedConsumers

Wilt u graag de goedkoopste en beste autoverzekering? Dan komt dat goed uit, want bij ons krijgt u altijd minimaal 5% korting op uw autoverzekering. Bekijk daarom snel hoeveel u bij ons kunt besparen!

 • Tot € 125,00 besparing per jaar!
   
 • Prijswinnende klantenservice
   
 • Betrouwbare tussenpersoon
   
 • Onafhankelijk vergelijken
 

Autoverzekering berekenen


 
NL

Looking for a car insurance?

Autoverzekering vergelijken 

Het is belangrijk om jaarlijks uw autoverzekering te vergelijken. Premies wijzigen namelijk regelmatig, en door te vergelijken weet u zeker dat u een goede autoverzekering afsluit. Vergelijken gaat bovendien snel en gemakkelijk: u vult uw gegevens in en ziet binnen één oogopslag wat de beste autoverzekering voor u is! 

UnitedConsumers autoverzekering

WA verzekering vraagteken


 • Goedkoopste autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA beperkt casco vraagteken


 • Zeer uitgebreide autoverzekering
   
 • Schade aan anderen
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie   

Bekijk mijn aanbod

 

UnitedConsumers autoverzekering

WA casco (all risk) vraagteken


 • Meest complete autoverzekering
   
 • Schade aan anderen 
   
 • Natuurrampen, brand, diefstal, joyriding, ruitschade, botsingen met loslopende dieren
   
 • Aanrijding, slippen, te water raken en overige onheilen
   
 • Minimaal 5% korting op uw premie
   

Bekijk mijn aanbod


Ook interessant voor u
 

Autoverzekering UC

Kiezen voor een goedkope autoverzekering met korting

> Bereken mijn korting

 

WA Aansprakelijkheid

Besparen op uw autoverzekering met deze tips

> Lees meer

 

Auto polijsten

Autoverzekering afsluiten in 6 eenvoudige stappen!

> Lees meer

 

Blog homepage

Terug naar boven