Krassen verwijderen: krassen wegpoetsen op uw auto

Het is de grootste nachtmerrie van iedere autobezitter: er staat een lelijke kras in de laklaag van uw auto. Hier baalt u natuurlijk enorm van. Krassen ontstaan vaak door slijtage, maar soms helaas ook opzettelijk door anderen, of per ongeluk door uzelf. Ongeacht de situatie is het fijn om te weten hoe u zelf de krassen kunt verwijderen. Wij geven u graag tips om krassen zelf te verwijderen van uw auto. 

Krassen verwijderen

Kan ik krassen zelf verwijderen van mijn auto?

In veel gevallen is het mogelijk om krassen zelf te verwijderen. Of u de krassen op uw auto zelf kunt verwijderen, is afhankelijk van hoe diep de kras in de laklaag zit. De laklaag van uw auto bestaat namelijk uit verschillende lagen: 

  • de blanke laag.
  • de kleurlak.
  • de grondlak. 
  • de metalen laag. 

Zit de kras in de bovenste, blanke, laag? Dan kunt u de krassen gemakkelijk zelf verwijderen. Is er een witte kleur zichtbaar? Dan zit de kras diep in de grondlak en is het een lastiger verhaal.

Controleer of u zelf de krassen kunt verwijderen door een beetje water op de krassen te doen. Worden de krassen minder zichtbaar? Dan kunt u zelf de krassen van uw auto verwijderen. Blijven de krassen zichtbaar? Dan kunt u wellicht de zichtbaarheid van de krassen verminderen, maar echt verwijderen zal dan niet lukken. In dat geval is het inschakelen van een professional een goed idee. 

Hoe verwijder ik zelf krassen van mijn auto?

Over het algemeen kunt u zelf krassen verwijderen met een kraspen of door te polijsten. Wij leggen graag uit hoe u dit doet.

Kraspen

Krassen verwijderen met een kraspen doet u wanneer er een of enkele duidelijke strepen zichtbaar zijn. Een kraspen koopt u uiteraard in dezelfde kleur als uw auto. Met de kraspen kleurt u de kras bij, de vloeistof in de pen vult de kras op en hecht zich aan de lak.

Voordelen Nadelen
 
Het is een goedkope manier om krassen te verwijderen.
 
Een kraspen droogt vrij snel uit.
 
Werkt snel en efficient.
 
Uitschieters zijn moeilijk te verwijderen.

Polijsten

Polijsten doet u wanneer er meerdere, kleine, oppervlakkige krasjes zichtbaar zijn op uw auto. Dankzij de fijne korreltjes in het polijstmiddel verwijdert u een dun laklaagje. U schuurt als het ware de oneffenheden van de laklaag zachtjes weg. 

Voordelen Nadelen
 
Relatief goedkoop.
 
Diepe krassen zijn nooit volledig weg.
 
Gemakkelijk in gebruik.
 
Incorrect gebruik veroorzaakt meer schade.

 


Aanbevolen voor u


Blog homepage