16 lekkere, betaalbare en gezonde recepten

Leestijd: 1 minuut

Je weet hoe je beter gaat eten en wilt nu graag gezonde boodschappen inslaan. Wat haal je dan in huis? Gezonde voeding hoeft in ieder geval niet duur te zijn. Gezond eten betekent niet alleen dat je verantwoorde voeding binnen krijgt. Het betekent ook dat je niet te veel eet. We eten vaak te veel en ongezond. Uit gemak, uit gewenning of omdat je geen inspiratie hebt. Wij inspireren je daarom met deze 16 recepten.

Ontbijt

Een goede start van je dag is belangrijk. Begin je ochtend daarom met een van deze lekkere ontbijtrecepten. Zo begin je je dag meteen gezond.

ontbijt-recepten

Lunch

Midden op de dag is het tijd om je energie weer aan te vullen. Een simpel broodje met kaas gaat natuurlijk al snel vervelen. Een afwisselende lunch past ook nog eens veel beter in een gevarieerd en gezond voedingspatroon.

lunch-recepten

Snacks en bakken

Snacks, kleine geluksmomentjes op de dag waarvan je even heerlijk kan genieten. In plaats van het opentrekken van een pak koekjes geven wij je een aantal gezonde snack- en bakideeën. Zo is snacken een stuk verantwoorder en tegelijk ook heel lekker.

snack-recepten

Avondeten

Voor de meeste mensen het belangrijkste gedeelte van de dag. Je komt hongerig thuis van werk en wilt het liefst zo snel mogelijk een gezonde maaltijd op tafel hebben. Het is gemakkelijker dan je denkt.

avondeten-recepten

Meer over gezond eten: