Zuinig rijden met een elektrische auto

Er komen steeds meer zuinige auto’s op de markt. Auto's die minder brandstof verbruiken of hybride auto's, maar grote automerken zijn ook volop bezig met het ontwerpen en produceren van elektrische auto’s. Op parkeerplaatsen zijn steeds meer oplaadpunten te zien. Dat is een goed teken, want elektrisch rijden is niet alleen goed voor het milieu, het is ook nog eens voordelig!

Elektrisch rijden header

Elektromotor en accu

Een elektrische auto wordt aangedreven door een elektromotor. Deze motor maakt gebruikt van de energie die is opgeslagen in een accu. Een elektrische auto is in alle opzichten beter voor het milieu. Tijdens het rijden komen er geen schadelijke uitlaatgassen vrij. Zelfs als de elektriciteit opgewekt zou worden door kolengestookte centrales produceert deze auto 22% minder CO2 dan een gewone auto.

Oplaadpunten

Het toppunt van goedkoop tanken is elektrisch rijden. De elektrische auto kan bij een openbaar oplaadpunt opgeladen worden. De kosten voor elektrisch ‘tanken’ hangt af van de energieprijs. U betaalt enkele euro's voor een volle accu, terwijl een volle benzinetank al snel meer dan € 50,00 kost. Bij de aanschaf van een elektrische auto is het verstandig om een oplaadabonnement af te sluiten. U kunt uw auto dan opladen bij openbare oplaadpunten. Het is ook mogelijk om een oplaadpunt bij uw huis te installeren. De innovatie omtrent zuinig rijden met elektrische auto’s is in volle gang. Toch zitten er nog wat praktische nadelen aan elektrische auto’s:

  • Prijs: elektrische auto’s zijn duur in aanschaf.
  • Afstand: de maximaal aflegbare afstand is 500 km.

Goedkoop tanken

Misschien is de aanschaf van een elektrische auto nog een brug te ver. U kunt natuurlijk ook beginnen met het besparen op uw brandstof met ons tips om brandstofverbruik te verminderenWilt u niet alleen besparen op uw brandstofverbruik, maar ook op uw brandstofkosten? Tank dan met korting en houd meer over voor een leuker leven!

Tankkaart aanvragen

Blog homepage