Zuinig rijden met een elektrische auto

Er komen steeds meer zuinige auto’s op de markt. Auto's die minder brandstof verbruiken of hybride auto's, maar grote automerken zijn ook volop bezig met het ontwerpen en produceren van elektrische auto’s. Op parkeerplaatsen zijn steeds meer oplaadpunten te zien. Dat is een goed teken, want elektrisch rijden is niet alleen goed voor het milieu, het is ook nog eens voordelig.

Elektromotor en accu

Een elektrische auto wordt aangedreven door een elektromotor. Deze motor maakt gebruikt van de energie die is opgeslagen in een accu. Een elektrische auto is in alle opzichten beter voor het milieu. Tijdens het rijden komen er geen schadelijke uitlaatgassen vrij. Zelfs als de elektriciteit opgewekt zou worden door kolengestookte centrales produceert deze auto 22% minder CO2 dan een gewone auto.

Oplaadpunten

Het toppunt van goedkoop tanken is elektrisch rijden. De elektrische auto kan bij een openbaar oplaadpunt opgeladen worden. De kosten voor elektrisch ‘tanken’ hangt af van de energieprijs. U betaalt enkele euro's voor een volle accu, terwijl een volle benzinetank al snel meer dan € 50,00 kost. Bij de aanschaf van een elektrische auto is het verstandig om een oplaadabonnement af te sluiten. U kunt uw auto dan opladen bij openbare oplaadpunten. Het is ook mogelijk om een oplaadpunt bij uw huis te installeren.

De innovatie omtrent zuinig rijden met elektrische auto’s is in volle gang. Toch zitten er nog wat praktische nadelen aan elektrische auto’s:

  • Prijs: elektrische auto’s zijn duur in aanschaf
  • Afstand: de maximaal aflegbare afstand is 500 km

Goedkoop tanken

Wacht u nog liever even met de aanschaf van een elektrische auto, maar wilt u toch fors besparen op uw brandstofkosten? Vraag dan nu een tankkaart aan van UnitedConsumers om te tanken met korting. U krijgt altijd minimaal 6 cent korting per liter brandstof. En met meer dan 600 aangesloten tankstations, vindt u altijd wel een tankstation bij u in de buurt waar u kunt tanken met korting.

Tankkaart aanvragen

> Alle bespaartips en advies