Zuinig rijden met uw hybride auto

Een hybride auto is net als een elektrische auto een zuinige auto met een bijzonder systeem. De auto wordt aangedreven door verschillende technieken. Meestal wordt een hybride auto door een verbrandingsmotor en een elektromotor aangedreven en bevat een accu met grote capaciteit. Deze accu wordt tijdens het rijden opgeladen door een generator die wordt aangedreven door de verbrandingsmotor.

Zuinig rijden met een hybride auto

Een hybride auto verbruikt een stuk minder brandstof dan een auto zonder hybride systeem. Dat kan oplopen tot 55% minder brandstof. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Zo kunt u zuinig rijden en uw steentje bijdragen aan het milieu.

Er zijn twee typen hybride auto’s:

Volledig hybride

Een volledig hybride auto kan zowel op de elektromotor als op de verbrandingsmotor rijden. Tijdens het rijden is het mogelijk om van de ene naar de andere motor te schakelen.

Half hybride

De half hybride auto’s kunnen niet zelfstandig op de elektromotor rijden. De electromotor schakelt bij om de verbrandingsmotor te ondersteunen.

Plug-in hybride: opladen via het stopcontact

De electromotor van een hybride auto kan op twee manieren worden opgeladen. Tijdens het rijden en afremmen, of met elektriciteit via het stopcontact. Dit laatste wordt plug-in hybrid genoemd.

Goedkoop tanken 

Dankzij UnitedConsumers kunt u goedkoop tanken. Met de tankkaart van UnitedConsumers krijgt u altijd minimaal 6 cent korting per liter brandstof. De korting spaart u in uw persoonlijke bespaartegoed dat u op ieder gewenst moment online kunt inzien.

Tankkaart aanvragen

Wilt u uw opgebouwde korting laten uitkeren? Geef dit dan aan in uw persoonlijke kotingstegoed. Wij storten het tegoed gewoon op uw bankrekening. Geen gedoe, wel de korting.

> Alle bespaartips en adviezen