Klokthermostaat bespaart energie

Iedereen vergeet het wel eens; de thermostaat naar beneden draaien voor vertrek of voor het slapengaan. Zonde, want het verwarmen van uw huis kost veel energie. Het onnodig stoken een aanslag op het verbruik van gas. Stoken voor een lege huiskamer of overmatig verwarmen is dus niet zo goed voor uw energierekening. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer handige hulpmiddeltjes die u kunnen helpen om de warmte in huis te regelen. Het loont de moeite om te investeren in een klokthermostaat.

Kies voor gemak en bespaar nog meer energie bij UnitedConsumers.

Direct besparen

De klokthermostaat instellen

Een moderne klokthermostaat heeft verschillende opties. Met een gebruikershandleiding kunt u de meeste instellingen zelf invoeren, zodat u niet meer hoeft om te kijken naar de verwarming in uw huis. U kunt ook altijd een installateur om advies vragen om een optimaal programma samen te stellen voor uw situatie.

Een eenvoudig klokthermostaat met een automatisch programma kan al veel energie besparen. Deze zorgt ervoor dat de warmte in huis op de gewenste temperatuur blijft. U kunt vaak ook kiezen voor verschillende programma’s op werkdagen en in het weekend of zelfs een andere programma voor iedere dag.

Slimme programma’s

  • De zelflerende klokthermostaat houdt rekening met de opwarmtijd van de installatie. Deze thermostaat houdt bij hoe lang het duurt om de juiste temperatuur te bereiken en stelt zich daarop af.
  • De modulerende klokthermostaat kan eenvoudig schakelen tussen hard stoken en een laag vermogen. Als er weinig regelmaat zit in uw dagritme kunt een sensor instellen die met de modulerende thermostaat reageert op de beweging in huis.
  • Een klokthermostaat op afstand kan worden aangesloten op het internet en vaak ook worden bediend door een smartphone. Als u toch eerder thuis komt dan gepland, zet u de verwarming alvast aan.

Kosten en opbrengsten

Een gewone klokthermostaat is al te koop vanaf € 80,-. Een zelflerende of modulerende klokthermostaat kost tussen de € 120,- en € 150,-. Uitgaande van een gemiddelde besparing van ongeveer 3% op de energiekosten voor verwarming, is dit een relatief goedkope manier om met veel gemak te besparen op energie.

Bespaar op energie: meer over verwarming

Met een klokthermostaat is energie besparen eenvoudig. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden voor efficiënte verwarming.