Warmtepomp bespaart energie

Bent u van plan om uw huis te verbouwen of denkt u aan een nieuwbouwproject? Neem dan de installatie van een warmtepomp mee in de bouwplannen. Vooral in combinatie met zonnecollectoren, kan de warmtepomp een grote bijdrage leveren aan de productie van duurzame energie. Dat is goed voor het milieu en voor uw portemonnee.

Kies voor duurzaam, kies voor 100% groene stroom en goedkope energie bij UnitedConsumers.

Direct besparen

Voorwaarden en voordelen warmtepomp

Om een warmtepompsysteem aan te kunnen leggen is een flinke verbouwing nodig. Uiteraard moet de isolatie op orde zijn, anders kan de pomp het huis niet efficiënt verwarmen. Er moet voldoende ruimte zijn en het systeem moet constant kunnen verwarmen. Daarom wordt vooral bij nieuwbouw- projecten aangeraden een warmtepompsysteem te overwegen. Maar zodra u aan een warmtepompsysteem begint, heeft u vele voordelen:

  • Zeer hoog rendement. Het rendement is de verhouding tussen de energie die nodig is en de warmte die wordt opgewekt. Dit kan oplopen tot wel 200%.
  • Weinig extra energieverbruik. De meeste warmte wordt door de warmtepomp geproduceerd waardoor uw ketel nauwelijks hoeft bij te verwarmen. Dat scheelt veel energie.
  • Bij nieuwe installaties is het ook mogelijk om in de zomer uw huis te koelen. Huizen met goede isolatie kunnen niet alle warmte kwijt; daarvoor is de warmtepomp een uitkomst.

Kosten en opbrengsten

Voor individuele huishoudens is een warmtepomp meestal (nog) niet rendabel. Ondanks het optimale rendement, is de investering nog erg hoog: tussen de € 20.000 en € 40.000. De aanschaf van een warmtepompsysteem blijft dus voorlopig afhankelijk van investeerders, samenwerkingen en subsidies. Het levert u wel een flinke energiebesparing op van 17%. Dat is natuurlijk erg veel, maar vaak nog onvoldoende om de investering snel genoeg te kunnen terugverdienen.

Bespaar op energie: meer over verwarming

Met onze handige bespaartips kunt u eenvoudig besparen op energie. Is een warmtepomp-systeem nog niet mogelijk bij u, maar wilt u wel besparen op energie? Lees dan onze blogs over verwarming en besparen.