We hebben het druk, altijd druk. We rennen van hot naar her en hebben 101 afspraken gepland. Er zijn weinig momenten waarbij je een momentje voor jezelf kunt pakken. Je zou graag wat meer zelfbewust, rustig en ontspannen zijn. Maar hoe doe je dat?

mindfulness

Wat is mindfulness?

Mindfulness staat voor het open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Je bent wakker en focust je op het moment, het gevoel en de ruimte waar je op dat moment in bent. Mindfulness betekent letterlijk “volledig bewust zijn van de huidige ervaring”. Even alle verantwoordelijkheden en zorgen van je afzetten en genieten van het ‘nu’.

Een moment voor jezelf

Je wordt wakker, maakt je klaar en rijdt naar werk. Je hebt een drukke dag voor de boeg: een paar presentaties, wat meetings en vanavond nog het een en ander in het huishouden doen. In een wereld die continu draait lijkt het lastig om rust te nemen. Hoe drukker je leven, hoe belangrijker het is om hier en daar toch een moment voor jezelf te pakken. Zo slaap je beter, krijg je meer energie en ben je vrolijker. Klinkt goed, maar hoe moet dat dan?

Mindfulness coach-app

Je schema lijkt alsmaar drukker te worden en VGZ begrijpt dat. Daarom heeft VGZ de Mindfulness Coach-app. Deze app bevat oefeningen die jou helpen om meer ‘mindful’ te zijn. Je bepaalt zelf wanneer en hoelang je de coach-app gebruikt. Je kunt de oefeningen rustig opbouwen. Het programma duurt vijf weken waarin je 25 oefeningen doorloopt. Liever geen programma? Dan kies je zelf een van de 40 beschikbare oefeningen.

De Mindfulness coach-app is gratis en gemakkelijk de downloaden via de Apple Store of Google Play Store.