Contact
Mijn UnitedConsumers

Wachttijd zorgverzekering: hoe zit dat?

Wachttijd kan van toepassing zijn voor een bepaalde vergoeding uit uw zorgverzekering. Indien er wachttijd voor een behandeling geldt, dan is het wel zo fijn om hier van op de hoogte te zijn. 

wachttijd zorgverzekering

 

Wachttijd zorgverzekering

Wachttijd van de verzekering houdt in dat u vanaf de startdatum van de zorgverzekering pas na een bepaalde periode recht heeft op een vergoeding. U betaalt dus wel premie, maar bent nog niet verzekerd voor de zorgsoort.

De zorgverzekering wachttijd is in veel gevallen enkel van toepassing op behandelingen uit een aanvullende verzekering. Over het algemeen geldt er een wachttijd van één jaar voordat u recht heeft op de vergoeding van een bepaalde behandeling.


 

Wachttijd tandartsverzekering

Voor de tandartsverzekering hanteren wij een wachttijd van één jaar voor gedeeltelijke gebitsprothesen, implantaten, kronen, bruggen en orthodontie. Tijdens de wachttijd heeft u geen recht op een vergoeding van deze zorgsoorten.

De wachttijd voor de verzekering wordt ingesteld omdat een verzekering afgesloten wordt voor zorg waarvan u van tevoren niet weet dat u het nodig gaat hebben. Orthodontie en gedeeltelijke gebitsprothesen vallen bijvoorbeeld vaak onder geplande zorg. Met deze wachttijd kunnen we waarborgen dat iedereen geniet van een zo laag mogelijke premie.


 

Wachttijd verzekering vs. wachtlijstbemiddeling

Naast de wachttijd voor de zorgverzekering, bestaat er ook nog een wachtlijstbemiddeling. De wachtlijstbemiddeling is niet hetzelfde als de wachttijd. Als u een behandeling in het ziekenhuis of een kliniek moet ondergaan die niet spoedeisend is, dan komt u op een wachtlijst te staan.

De wachttijden op deze lijsten mogen echter niet de vastgestelde Treeknorm overschrijden. Dreigt dat wel zo te zijn, dan biedt de wachtlijstbemiddeling een oplossing. De wachtlijstbemiddeling helpt u namelijk een plek te vinden bij een andere zorgverlener, zodat uw wachttijd acceptabel blijft.


 

Zorgverzekering van UnitedConsumers

Wij bieden verschillende basisverzekeringen, aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen aan met korting.

Door de ruime keuze in zorgverzekeringen kiest u altijd een pakket dat bij u past, tegen de meest voordelige premie. Zo houdt u meer over voor leuke dingen in uw leven! Dat wilt u toch ook?

Zorgverzekering 2022


Uw geboortedatum:
 


Zorgverzekering afsluiten halverwege het jaar

Een zorgverzekering afsluiten kan jaarlijks van 12 november tot en met 31 december. Pakketwijzigingen kunt u doorgeven van 12 november tot en met 31 januari. Wilt u uw zorgverzekering wijzigen na 31 januari? Halverwege het jaar overstappen van zorgverzekering kan in de volgende gevallen:

Zorgverzekering afsluiten


Ook interessant voor u
 

jongeren zorgverzekering

Wat vergoedt de basisverzekering eigenlijk?

> Lees meer

 

tandartsverzekering

Is een tandartsverzekering interessant voor mij?

> Lees meer

 

tandarts

Wat kost een behandeling bij de tandarts?

> Lees meer

 

Blog homepage

Terug naar boven