9 tips voor het schoonmaken van uw smartphone

Wist u dat op een gsm 100 keer meer bacteriën zitten dan op een toilet? Ergens is het ook wel logisch: we hebben het toestel de hele dag in onze handen en aan ons oor. Een goede hygiëne is daarom belangrijk.

Wie zijn telefoon goed onderhoudt, kan er uiteindelijk langer mee doen. Is uw abonnement afgelopen? Dan is een sim only abonnement een aantrekkelijke optie. U bespaart tot wel 60% op uw abonnementskosten!

Mobiele telefoon of smartphone schoonmaken
1. Begin met een schone, droge doek. Als dit niet helemaal werkt, maak de doek dan een klein beetje vochtig.

2. Gebruik een zachte doek, een die geschikt is voor beeldschermen. Een ruwe doek kan krassen veroorzaken.

3. Gebruik zo min mogelijk water. Vocht kan in uw telefoon sijpelen en kortsluiting veroorzaken. Wilt u er zeker van zijn dat u geen waterschade krijgt, zet uw telefoon dan uit. Als er geen stroom is, kan er ook geen kortsluiting ontstaan.

4. Spuit geen speciale spray rechtstreeks op het scherm. Dit kan de beschermlaag van uw telefoonscherm aantasten. Ben er zeker van dat de spray geschikt is voor mobiele telefoons. En spray het eerst op een schone doek, waarna u het via de doek op uw telefoon aanbrengt.

5. Gebruik zeker geen ammoniak, azijn, wasbenzine, stickerverwijderaar of andersoortige vloeistoffen. Het klinkt misschien logisch, maar het gebeurt echt dat mensen met bijtende vloeistoffen aan de slag gaan. Wanneer uw mobiele telefoon of smartphone niet meer werkt of is aangetast door een verkeerde schoonmaakmethode, kunt u geen aanspraak maken op de fabrieksgarantie.

6. U kunt wel gebruik maken van een brillendoekje. Brillendoekjes zijn speciaal ontwikkeld voor het schoonhouden van glas en schermen en kunnen dus ook worden gebruikt op uw telefoonscherm.

7. Ga zorgvuldig om met uw mobiele telefoon. Het touchscreen van een smartphone is gemaakt voor bediening met uw vingers. Toch moet u erop letten dat u niet te hard op het scherm drukt.

8. Als u een mobiele telefoon met drukknopjes heeft, kunt u eventuele kruimels met een klein kwastje verwijderen.

9. Houd het onderhoud ongeveer een keer in de week bij. En doe een beschermhoes om uw toestel. Dan is de kans op kruimels in de aansluiting voor de oplader ook minder groot.