Mobiel abonnement vergelijken? Zo doet u dat!

Een mobiel abonnement vergelijken doet u wanneer u op zoek bent naar een nieuw telefoonabonnement. Maar, wat past het beste bij u? Er zijn enorm veel soorten abonnementen - met of zonder toestel. Waar baseert u de keuze op en waarom is een telefoon abonnement vergelijken zo belangrijk?

Telefoonabonnement vergelijken

 


Telefoonabonnement vergelijken: waarom is dat belangrijk?

Wanneer u een nieuw telefoonabonnement af gaat sluiten - met of zonder toestel - wilt u natuurlijk de juiste keuze maken. U zit immers aan een contract voor bepaalde tijd vast, dus wilt u geen spijt hebben van uw gekozen abonnement. Het vergelijken van uw mobiele abonnement is dus belangrijk. Door uw keuzes bewust te maken, kunt u namelijk flink besparen op uw maandelijkse lasten. En dat is voordelig, want zo houdt u meer over voor een leuker leven!

 

mobiele abonnementen vergelijken

Mobiel abonnement vergelijken: Sim Only of met toestel?


De zoektocht naar het beste mobiele abonnement begint bij het maken van een goede vergelijking van telefoonabonnementen. De reden is simpel. U wilt zo min mogelijk betalen voor een abonnement dat het beste bij u past.

Blind afgaan op een deal is niet verstandig, want u kunt er later achterkomen dat het abonnement helemaal niet bij uw verbruik past. Hoe gaat u een abonnement vergelijken? Ten eerste is het belangrijk dat u de keuze maakt tussen een abonnement met toestel of een Sim Only abonnement met uw huidige of een nieuw toestel.

Sim Only abonnement vergelijken

Heeft u een smartphone in uw bezit die nog goed werkt en nog een aantal jaren mee gaat? Dan is een Sim Only abonnement vergelijken een interessante optie. Sim Only abonnementen zijn vaak goedkoop en dat is dus gunstig voor uw portemonnee. U neemt enkel het abonnement af, zonder toestel. U kunt ook een Sim Only abonnement afnemen en er een los toestel bijkopen. Dit kan een slimme keuze zijn als u de maandlasten laag wil houden.

Abonnement met toestel vergelijken

U bent toe aan een nieuw toestel én abonnement, maar u heeft niet genoeg spaargeld voor de aanschaf van een los toestel. Een abonnement met toestel is in dat geval een goede optie. Een telefoon bij het abonnement klinkt bijna als een cadeautje, maar dat is het niet. U leent in principe geld voor de aanschaf van de telefoon. Houd er rekening mee dat u een (positieve) BKR-registratie krijgt wanneer u een toestel van € 250,- of meer kiest bij uw abonnement. 

 

telefoonabonnement vergelijken

Telefoonabonnement vergelijken: verbruik en contractduur


U wilt uw maandelijkse lasten zo laag mogelijk houden, want dan houdt u meer over voor andere, leukere, dingen in het leven. De maandelijkse kosten zo laag mogelijk houden, betekent dat u een bundel en contract moet kiezen welke past bij uw situatie en verbruik.

Verbruik

Een telefoonabonnement vergelijken betekent inzicht krijgen in uw dataverbruik. Hoeveel MB's, belminuten en sms'jes heeft u nodig? Check het aantal MB's dat u verbruikt per maand. Houd daarnaast ook voor uzelf bij hoeveel telefoontjes en sms'jes u ontvangt en hoeveel u zelf belt en sms't. Inzicht in uw belgedrag en dataverbruik is belangrijk bij het vergelijken van telefoonabonnementen, want zo kiest u de beste bundel. Een te grote of een te lage bundel is namelijk een duur grapje.

Contractduur

Mobiele abonnementen vergelijken op het gebied van contractduur is verstandig. Er zijn abonnementen met een looptijd van 1 maand, 12 maanden of 24 maanden. Bij een contract van 24 maanden betaalt u maandelijks minder dan bij een 12 maanden contract, maar u zit er ook langer aan vast. Kijk goed naar uw persoonlijke situatie. U moet de maandelijkse kosten gedurende de looptijd namelijk wel kunnen betalen. 

 

abonnement vergelijken

Abonnement vergelijken: kies een provider


T-Mobile, Tele2, Youfone, KPN, Ben of Vodafone: ze bieden allemaal mobiele abonnementen aan. Dan maakt het toch niet uit voor wie u kiest? Toch wel. Het lijkt misschien een detail, maar een abonnement vergelijken per provider is hartstikke belangrijk. U zit voor een bepaalde tijd vast aan een provider, dus moet deze wel voldoen aan uw wensen en behoeften. Kijk bijvoorbeeld hoe de dekking in uw woonplaats en op uw werk is en lees reviews over de service.

Voorwaarden

Lees altijd de voorwaarden - en de kleine lettertjes - van de aanbieder. Wat zijn de kosten voor bellen buiten de bundel en dataroaming? Wat gebeurt er als uw bundel op is? Hoeveel aansluitkosten betaalt u? Hier moet u goed van op de hoogte zijn en is daarom belangrijk om te checken wanneer u een telefoonabonnement gaat vergelijken. Anders kunt u verrast worden door onverwacht hoge kosten.

Dekking

Een telefoonabonnement vergelijken betekent ook de dekking en beschikbaarheid van het netwerk vergelijken. We willen dat onze telefoon zo snel mogelijk is en dat we niet hoeven te wachten op het laden van een website of het openen van een foto. De snelheid wordt met name bepaald door het netwerk van de provider. Elke provider heeft dekkingskaarten beschikbaar. Deze kaart vertelt hoe goed de dekking en beschikbaarheid van 4G op uw postcode is. Zo kiest u voor een abonnement met de hoogste snelheid!


 

Mobiel abonnement vergelijken

U weet nu waar u op kunt letten als u uw mobiel abonnement gaat vergelijken. De volgende stap is natuurlijk om een nieuw telefoonabonnement te kiezen tegen de meest voordelige prijs. Zo houdt u namelijk meer over voor een leuker leven!

Telefoonabonnement vergelijken


Aanbevolen voor u


 

Blog homepage