Contact
Mijn UnitedConsumers
Waar bent u naar op zoek?

Mobiel abonnement vergelijken? Zo doet u dat!

Een mobiel abonnement vergelijken doet u wanneer u op zoek bent naar een nieuw telefoonabonnement. Maar, welk abonnement past het beste bij u? Er zijn enorm veel soorten abonnementen - met of zonder toestel. Waar baseert u de keuze op en waarom is een telefoon abonnement vergelijken zo belangrijk?

Telefoonabonnement vergelijken

 

 

Waarom is een telefoonabonnement vergelijken belangrijk?

Wanneer u een nieuw telefoonabonnement af gaat sluiten - met of zonder toestel - wilt u natuurlijk de juiste keuze maken. U zit immers aan een contract voor bepaalde tijd vast, dus wilt u geen spijt hebben van uw gekozen abonnement.

Een mobiel abonnement vergelijken is daarom belangrijk. Door uw keuze bewust te maken, kunt u namelijk flink besparen op uw maandelijkse lasten. En dat is voordelig, want zo houdt u meer over voor een leuker leven!

UnitedConsumers Mobiel


afbeelding Telefoonabonnement + toestel
> Bekijk aanbod


afbeelding Los toestel kopen
> Bekijk aanbod


afbeelding Goedkoop abonnement sim only
> Bekijk aanbod


 

Mobiel abonnement vergelijken: sim only of met toestel?

De zoektocht naar het beste mobiele abonnement begint bij de keuze tussen een abonnement met toestel of een sim only abonnement met uw huidige of nieuwe toestel.

Sim only abonnement vergelijken

Heeft u een smartphone in uw bezit die nog goed werkt en nog een aantal jaren mee gaat? Dan is een sim only abonnement een interessante optie. Sim only abonnementen zijn vaak goedkoop en dat is dus gunstig voor uw portemonnee. U kunt ook een sim only abonnement kiezen en een los toestel aanschaffen. Dit kan een slimme keuze zijn als u de maandlasten laag wil houden.

Sim only afsluiten

Abonnement met toestel vergelijken

U bent toe aan een nieuw toestel én abonnement, maar u heeft niet genoeg spaargeld voor de aanschaf van een los toestel. Een abonnement met toestel is in dat geval een goede optie. Een telefoon bij het abonnement klinkt bijna als een cadeautje, maar dat is het niet. U koopt namelijk een telefoon op afbetaling. Houd er rekening mee dat u een (positieve) BKR-registratie krijgt wanneer u een toestel van € 250,- of meer kiest bij uw abonnement.

Abonnement met toestel afsluiten 


 

Telefoonabonnement vergelijken: verbruik en contractduur

Bij het vergelijken van een mobiel abonnement, moet u ook bepalen wat de grootte van uw bundel moet worden en hoelang u aan het contract vast wilt zitten.

Verbruik

Hoeveel MB's, belminuten en sms'jes heeft u nodig? Wanneer u een telefoonabonnement gaat vergelijken, is inzicht in uw dataverbruik belangrijk. Wanneer u weet hoeveel MB's, belminuten en sms'jes u verbruikt per maand, kunt u de best passende bundel kiezen. Een bundel met onbeperkt internet of een te lage bundel is namelijk een (onnodig) duur grapje. 

Contractduur

Mobiele abonnementen vergelijken op het gebied van contractduur is verstandig. Er zijn abonnementen met een looptijd van 1 maand, 12 maanden of 24 maanden. Bij een contract van 24 maanden betaalt u maandelijks minder dan bij een 12 maanden contract, maar u zit er ook langer aan vast. Kijk goed naar uw persoonlijke situatie. U moet de maandelijkse kosten gedurende de looptijd namelijk wel kunnen betalen. 


 

Abonnement vergelijken: kies een provider

Het lijkt misschien een detail, maar een abonnement vergelijken per provider is hartstikke belangrijk. U zit voor een bepaalde tijd vast aan een provider, dus moet deze wel voldoen aan uw wensen en behoeften. Kijk bijvoorbeeld hoe de dekking in uw woonplaats en op uw werk is en lees reviews over de service die de provider biedt.

Voorwaarden

Lees altijd de voorwaarden van de aanbieder goed door. Wat zijn de kosten voor bellen buiten de bundel en dataroaming? Wat gebeurt er als uw bundel op is? Hoeveel aansluitkosten betaalt u? Hier moet u goed van op de hoogte zijn en is daarom belangrijk om te checken wanneer u een telefoonabonnement gaat vergelijken. Anders kunt u verrast worden door onverwacht hoge kosten.

Dekking

Een mobiel abonnement vergelijken betekent ook de dekking en beschikbaarheid van het netwerk vergelijken. De snelheid van uw verbinding wordt met name bepaald door het netwerk van de provider. Elke provider heeft dekkingskaarten beschikbaar. Deze kaart vertelt hoe goed de dekking en beschikbaarheid van 4G of 5G op uw postcode is. Zo kiest u voor een abonnement met de hoogste snelheid!


 

Direct uw mobiel abonnement vergelijken

De kans is groot dat uw telefoonabonnement goedkoper kan. Bij UnitedConsumers vindt u altijd een abonnement met korting, zodat u meer overhoudt voor een leuker leven. Wilt u weten hoeveel u kunt besparen? Start dan met uw telefoonabonnement vergelijken! 

Telefoonabonnement vergelijken


Ook interessant voor u
 

Abonnement afsluiten

Kiezen voor een telefoonabonnement met korting

> Bereken mijn korting

 

Energie besparen

Waar op letten bij het kopen van een smartphone?

> Lees meer

 

Energie besparen in de zomer

Wat is de beste smartphone van dit moment?

> Lees meer

 

Blog homepage