Mobiel abonnement vergelijken: waar moet je op letten?

Je bent op zoek naar een nieuw telefoonabonnement, maar je hebt geen idee wat het beste bij je past. Er zijn enorm veel soorten abonnementen - met of zonder toestel. Waar baseer je de keuze op en waarom is een telefoon abonnement vergelijken zo belangrijk?

Telefoonabonnement vergelijken

Mobiel abonnement vergelijken

De zoektocht naar het beste mobiele abonnement begint bij het maken van een goede vergelijking. De reden is simpel. Je wil zo min mogelijk betalen voor een abonnement dat het beste bij je past. Blind afgaan op een deal is niet verstandig, want je kunt er later achterkomen dat het abonnement helemaal niet bij jouw verbruik past. Hoe ga je de vergelijking maken? Ten eerste is het belangrijk dat je de keuze maakt tussen een abonnement met toestel of een Sim Only abonnement met je huidige of een nieuw toestel.

Sim Only

Heb je een smartphone in je bezit die nog goed werkt en nog een aantal jaren mee gaat? Dan is een Sim Only abonnement een interessante optie. Sim Only abonnementen zijn vaak goedkoop en dat is dus gunstig voor je portemonnee. Je neemt enkel het abonnement af, zonder toestel. Je kunt ook een Sim Only abonnement afnemen en er een los toestel bijkopen. Dit kan een slimme keuze zijn als je de maandlasten laag wil houden.

Sim Only

Abonnement met toestel

Je bent toe aan een nieuw toestel én abonnement, maar hebt niet genoeg spaargeld voor de aanschaf van een los toestel. Een abonnement met toestel is in dat geval een goede optie. Een telefoon bij het abonnement klinkt bijna als een cadeautje, maar dat is het niet. Je leent in principe geld voor de aanschaf van de telefoon. Houd er rekening mee dat je een (positieve) BKR-registratie krijgt wanneer je een toestel van € 250,- of meer kiest bij je abonnement. 

Abonnement met toestel

Bepaal jouw perfecte contract

Je wil jouw maandelijkse lasten zo laag mogelijk houden, want dan houd je meer over voor andere, leukere, dingen in het leven. De maandelijkse kosten zo laag mogelijk houden, betekent dat je een bundel en contract moet kiezen welke past bij jouw situatie en verbruik.

Verbruik

Hoeveel MB's, belminuten en sms'jes heb je nodig? Check het aantal MB's dat je verbruikt per maand. Houd daarnaast ook voor jezelf bij hoeveel telefoontjes en sms'jes je ontvangt en hoeveel je zelf belt en sms't. Inzicht in je belgedrag en dataverbruik is belangrijk, want zo kies je de beste bundel. Een te grote of een te lage bundel is namelijk een duur grapje.

Contractduur

Hoelang wil je het contract aangaan? Er zijn abonnementen met een looptijd van 1 maand, 12 maanden of 24 maanden. Een looptijd van 1 maand is overigens enkel mogelijk bij een Sim Only abonnement. Bij een contract van 24 maanden betaal je maandelijks minder dan bij een 12 maanden contract, maar je zit er ook langer aan vast. Kijk goed naar je persoonlijke situatie. Je moet de maandelijkse kosten gedurende de looptijd namelijk wel kunnen betalen. 

Kies een provider

T-Mobile, Tele2, Youfone, KPN, Ben of Vodafone: ze bieden allemaal mobiele abonnementen aan. Dan maakt het toch niet uit voor wie je kiest? Toch wel. Het lijkt misschien een detail, maar een abonnement vergelijken per provider is hartstikke belangrijk. Je zit voor een bepaalde tijd vast aan een provider, dus moet deze wel voldoen aan jouw wensen en behoeften. Kijk bijvoorbeeld hoe de dekking in jouw woonplaats en op je werk is en lees reviews over de service.

Voorwaarden

Lees altijd de voorwaarden - en de kleine lettertjes - van de aanbieder. Wat zijn de kosten voor bellen buiten de bundel en dataroaming? Wat gebeurt er als je bundel op is? Hoeveel aansluitkosten betaal je? Hier moet je goed van op de hoogte zijn. Anders kun je verrast worden door onverwacht hoge kosten.

Dekking

Een telefoon abonnement vergelijken betekent ook de dekking en beschikbaarheid van het netwerk vergelijken. We willen dat onze telefoon zo snel mogelijk is en dat we niet hoeven te wachten op het laden van een website of het openen van een foto. De snelheid wordt met name bepaald door het netwerk van de provider. Elke provider heeft dekkingskaarten beschikbaar. Deze kaart vertelt jou hoe goed de dekking en beschikbaarheid van 4G op jouw postcode is. Zo kies jij voor een abonnement met de hoogste snelheid!

Blog homepage