Mobiel abonnement vergelijken: waar moet u op letten?

U bent op zoek naar een nieuw telefoonabonnement, maar u heeft geen idee wat het beste bij u past. Er zijn enorm veel soorten abonnementen - met of zonder toestel. Waar baseert u de keuze op en waarom is een telefoon abonnement vergelijken zo belangrijk?

Telefoonabonnement vergelijken

Mobiel abonnement vergelijken

De zoektocht naar het beste mobiele abonnement begint bij het maken van een goede vergelijking. De reden is simpel. U wilt zo min mogelijk betalen voor een abonnement dat het beste bij u past. Blind afgaan op een deal is niet verstandig, want u kunt er later achterkomen dat het abonnement helemaal niet bij uw verbruik past. Hoe gaat u de vergelijking maken? Ten eerste is het belangrijk dat u de keuze maakt tussen een abonnement met toestel of een Sim Only abonnement met uw huidige of een nieuw toestel.

Sim Only

Heeft u een smartphone in uw bezit die nog goed werkt en nog een aantal jaren mee gaat? Dan is een Sim Only abonnement een interessante optie. Sim Only abonnementen zijn vaak goedkoop en dat is dus gunstig voor uw portemonnee. U neemt enkel het abonnement af, zonder toestel. U kunt ook een Sim Only abonnement afnemen en er een los toestel bijkopen. Dit kan een slimme keuze zijn als u de maandlasten laag wil houden.

Sim Only

Abonnement met toestel

U bent toe aan een nieuw toestel én abonnement, maar hebt niet genoeg spaargeld voor de aanschaf van een los toestel. Een abonnement met toestel is in dat geval een goede optie. Een telefoon bij het abonnement klinkt bijna als een cadeautje, maar dat is het niet. U leent in principe geld voor de aanschaf van de telefoon. Houd er rekening mee dat u een (positieve) BKR-registratie krijgt wanneer u een toestel van € 250,- of meer kiest bij uwabonnement. 

Abonnement met toestel

Bepaal uw perfecte contract

U wilt uw maandelijkse lasten zo laag mogelijk houden, want dan houdt u meer over voor andere, leukere, dingen in het leven. De maandelijkse kosten zo laag mogelijk houden, betekent dat u een bundel en contract moet kiezen welke past bij uw situatie en verbruik.

Verbruik

Hoeveel MB's, belminuten en sms'jes heeft u nodig? Check het aantal MB's dat u verbruikt per maand. Houd daarnaast ook voor uzelf bij hoeveel telefoontjes en sms'jes u ontvangt en hoeveel u zelf belt en sms't. Inzicht in uw belgedrag en dataverbruik is belangrijk, want zo kiest u de beste bundel. Een te grote of een te lage bundel is namelijk een duur grapje.

Contractduur

Hoelang wilt u het contract aangaan? Er zijn abonnementen met een looptijd van 1 maand, 12 maanden of 24 maanden. Een looptijd van 1 maand is overigens enkel mogelijk bij een Sim Only abonnement. Bij een contract van 24 maanden betaalt u maandelijks minder dan bij een 12 maanden contract, maar u zit er ook langer aan vast. Kijk goed naar uw persoonlijke situatie. U moet de maandelijkse kosten gedurende de looptijd namelijk wel kunnen betalen. 

Kies een provider

T-Mobile, Tele2, Youfone, KPN, Ben of Vodafone: ze bieden allemaal mobiele abonnementen aan. Dan maakt het toch niet uit voor wie u kiest? Toch wel. Het lijkt misschien een detail, maar een abonnement vergelijken per provider is hartstikke belangrijk. U zit voor een bepaalde tijd vast aan een provider, dus moet deze wel voldoen aan uw wensen en behoeften. Kijk bijvoorbeeld hoe de dekking in uw woonplaats en op uw werk is en lees reviews over de service.

Voorwaarden

Lees altijd de voorwaarden - en de kleine lettertjes - van de aanbieder. Wat zijn de kosten voor bellen buiten de bundel en dataroaming? Wat gebeurt er als uw bundel op is? Hoeveel aansluitkosten betaalt u? Hier moet u goed van op de hoogte zijn. Anders kunt u verrast worden door onverwacht hoge kosten.

Dekking

Een telefoonabonnement vergelijken betekent ook de dekking en beschikbaarheid van het netwerk vergelijken. We willen dat onze telefoon zo snel mogelijk is en dat we niet hoeven te wachten op het laden van een website of het openen van een foto. De snelheid wordt met name bepaald door het netwerk van de provider. Elke provider heeft dekkingskaarten beschikbaar. Deze kaart vertelt hoe goed de dekking en beschikbaarheid van 4G op uw postcode is. Zo kiest u voor een abonnement met de hoogste snelheid!

Blog homepage