Energiemeter: maak kennis met de Wattcher

Met al die verschillende apparaten in huis, is het lastig om goed op te blijven letten hoeveel energie er dagelijks wordt verbruikt. Maar meten is weten en gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei kleine apparaten op de markt die u kunnen helpen met besparen op energie. Neem bijvoorbeeld de Wattcher; een slimme energiemeter die het stroomverbruik in huis laat zien en aangeeft waar u mogelijk nog kunt besparen op energie.

Het goedkoopst bent u natuurlijk uit met goedkope energie. Bij UnitedConsumers krijgt u energie met korting.

Direct besparen

Typisch Nederlandse uitvinding

Wij Nederlanders willen altijd wel ergens op besparen. Typisch is dan ook dat de Wattcher een oer-Hollandse uitvinding is. Het bedrijf achter de Wattcher wil graag de bewustwording van energieverbruik vergroten. Het motto is: als energie besparen een beleving wordt, voelen mensen zich veel meer betrokken. Minder verbruik leidt dan weer tot financiële voordelen en een beter milieu.

Bij een goed idee, hoort natuurlijk ook een goed ontwerp voor de energiemeter. Het design is van de Nederlandse industrieel ontwerper Marcel Wanders: het kloppend hart in huis.

Energie besparen wordt een spelletje

Het display van de Wattcher staat in contact met de centrale energiemeter in huis. Het display kan in ieder stopcontact in huis worden geplaatst een geeft aan:

  • Het actuele stroomverbruik in het hele huis.
  • Het stroomverbruik van de laatste 24 uur.
  • Het gemiddelde stroomverbruik per dag.
  • Uw besparing per jaar in procenten.
  • Uw besparing per jaar in euro’s.

U kunt tot wel 20% besparen op energie. Daarmee kunt u de Wattcher bij gemiddeld gebruik in een jaar weer terugverdienen.

Om besparen nog leuker te maken, krijgt u ook een aansluiting bij de Wattcher online. Zo kunt u online staatjes en grafieken bijhouden, krijgt u inzicht in uw verbruik en kunt u extra bespaartips lezen. U kunt er zelfs een spel van maken en uw energieverbruik vergelijken met anderen.

Meer informatie over energiebesparende gadgets

Er valt veel te besparen met slimme energiemeters, maar er zijn meer energiezuinige gadgets:
Ecobutton
Zonnelader
Standby-killer
Doucheradio op waterkracht