Zonnelader is duurzaam en hip

Groene energie is hip. Steeds meer mensen kiezen voor duurzaamheid; omdat het beter is voor het milieu en omdat het voordeliger is voor de energierekening. Op grote schaal wordt geïnvesteerd in nieuwe mogelijkheden om duurzaam energie op te wekken: windmolenparken worden uitgebreid en ook energie uit biomassa en waterkracht worden intensiever onderzocht en benut.

Mobiele oplader voor onderweg

Iedereen kan tegenwoordig bijdragen aan een groenere wereld met duurzame energie: denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen op het dak of energiebesparende gadgets. Zeer populair zijn de zonneladers, ofwel solar charger voor mobiele telefoons, camera’s of muziekspelers. Handig voor onderweg en zeer duurzaam. Een beter milieu begint met de kleine dingen.

Gaat u ook voor duurzaam? Kies voor 100% groene energie van UnitedConsumers.

UnitedConsumers Energie

Hoe werkt een zonnelader?

Een zonnelader werkt als een klein zonnepaneel en bestaat uit één of meerdere zonnecellen. Zonnecellen zetten het zonlicht om in energie, zonder verbranding van fossiele brandstoffen of andere milieubelastende stoffen. De meeste zonneladers hebben een ingebouwde accu die door de zon wordt opgeladen. De zonnelader slaat zonne-energie op, zodat u ook uw apparaat kunt opladen als de zon niet schijnt.

Energie besparen met een zonnelader

Het grote voordeel van een zonnelader is natuurlijk dat het geen stroom kost. De interne batterij moet aan het begin 1 keer aan het stopcontact worden opgeladen. Daarna heeft u alleen de zon nog nodig. De kwaliteit van de verschillende typen solar charger verschilt sterk. Bovendien hangt het van de capaciteit van de lader en de hoeveelheid zon af, hoe lang het duurt voordat het apparaat is opgeladen door de zonnelader.

Type zonneladers:

  • Zonneladers zonder batterij, met USB.
  • Nood zonneladers voor kleine apparaten met batterij.
  • Grote zonneladers met ingebouwde batterij voor mobiele telefoons.

Let bij de aanschaf van een zonnelader altijd goed op de aansluiting en de uitgangsspanning. Op de verpakking staat vaak ook vermeld of de lader universeel is, of alleen geschikt voor bepaalde merken.

Meer informatie over energiebesparende gadgets

Gebruik gadgets om energie te besparen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van energiebesparende gadgets? Lees dan onze artikelen over:

Ecobutton
De Wattcher
Standby-killer
Doucheradio op waterkracht