Radiatorfolie bespaart energie

Het kost veel energie om uw huis in de winter goed te verwarmen. De radiatoren maken vaak overuren en toch moeten we de thermostaat nog vaak een graadje hoger zetten. Een eenvoudige manier om te besparen op energie, is het aanbrengen van radiatorfolie. U hoeft geen ervaren klusser te zijn om dit klusje te klaren en het scheelt direct in stookkosten. Verwarm dus de kamer en niet de buitenmuren. Bevestig zelf isolatiefolie en bespaar op energie.

Wil u nog meer besparen op energie? Kies dan voor energie met korting.

Direct besparen

Houd de warmte binnen

De meeste radiatoren zijn vlakbij een raam of kozijn of tegen de buitenmuur bevestigd. Als de muren niet zijn geïsoleerd kost het vaak onnodig veel energie om de ruimte te verwarmen. Veel warme lucht ontsnapt namelijk via de muren en de ramen. Om dit te voorkomen, kunt u simpelweg zelf isolatiemateriaal bevestigen aan de achterzijde van de radiator. Radiatorfolie is gemaakt van een soort zilverfolie dat de warmte weerkaatst. Hiermee wordt 90% van de warmte die via de muur zou ontsnappen terug de kamer in gestuurd. Er zijn verschillende opties:

Radiatorfolie tegen de muur

Voordat u op zoek gaat naar radiatorfolie meet u de lengte en breedte van de radiatoren op. De rollen in de winkel zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. U kunt radiatorfolie daarna altijd eenvoudig op maat knippen. In de meeste gevallen kunt u het folie onder de ophanghaken van de radiator bevestigen, zodat de radiator niet helemaal van de muur af hoeft.

Radiatorfolie tegen de radiator

Tegenwoordig is er ook folie dat direct op de radiator kan worden geplakt in plaats van op de muur. Deze oplossing is nog efficiënter – weerkaatst gemiddeld 95% van de warmte – en is ook nog volledig onzichtbaar.

Bespaar op energie: meer informatie over isolatie

Het kost veel energie om de verwarming te laten branden. Als uw energierekening maar blijft stijgen, kunt u gebruik maken van radiatorfolie of zelf de naden en kieren dichten. Maar er zijn mogelijkheden te over om energie te besparen in huis. Neem de isolatie van uw woning onder de loep of bekijk onze andere bespaartips en bespaar nog meer op energie.

Ventilatie
Tochtstrips
Dakisolatie
Dubbel glas
Vloerisolatie
Isolatie subsidie
Spouwmuurisolatie