Keurmerken voor duurzame energie

Iedereen kan bijdragen aan een beter milieu. Door energieverbruik te beperken en te investeren in duurzame energie, kan de uitstoot van het broeikasgas CO2 sterk worden teruggedrongen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende mogelijkheden om ook thuis duurzaam om te gaan met energie. Toch is het vaak een flinke investering om te kiezen voor duurzame maatregelen zoals een zonneboiler of een warmtepomp.

Kies ook voor 100% groene stroom, kies voor duurzame energie bij UnitedConsumers.

Energie met korting

Energielabel en keurmerken

Als u investeert in duurzame energie, wilt u weten wat het u oplevert aan extra kwaliteit en (energie)besparing. Het energieverbruik van apparaten en gebouwen wordt vastgelegd in het energielabel. De garantie op producten die duurzame energie opwekken kan worden afgegeven door keurmerken zoals Zonnekeur en de Solar Keymark.

Solar Keymark

Het keurmerk Solar Keymark is een internationaal certificaat dat garanties geeft over de kwaliteit van zonneboilers en thermische zonnesystemen. Het keurmerk wordt afgegeven volgens Europese Standaard, wordt regelmatig gecontroleerd en is daarmee zeer betrouwbaar. Alleen zonnesystemen met een zeer hoge kwaliteit en optimaal rendement kunnen in aanmerking komen voor de Solar Keymark. Het doel van dit keurmerk is dan ook om te zorgen voor een steeds betere kwaliteit van duurzame systemen en voor de consument snel inzichtelijk te maken dat het product aan de juiste eisen voldoet.

Warmtepompkeur

Een warmtepomp wordt steeds vaker ingezet om het klimaat in huis te controleren. Het apparaat zorgt voor verwarming en verkoeling en een goede luchtcirculatie. Het keurmerk voor warmtepompen garandeert de kwaliteit, prestatie en betrouwbaarheid van warmtepompen. Om in aanmerking te komen voor dit keurmerk moet de warmtepomp niet alleen energiezuinig zijn, maar ook het geluidsniveau moet tot een minimum worden beperkt.

Zonnekeur

De investering in een zonneboiler kost vaak tijd, geld en ruimte. Om zeker te weten dat u een goede investering doet, kunt u het beste kiezen voor leveranciers met het keurmerk Zonnekeur. Uw zonneboiler heeft dan de garantie van een optimale werking, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Zonnekeur geeft ook aan hoeveel energie u kunt besparen met uw zonneboiler.

Energie besparen: kies bewust met keurmerken

Wist u dat het KEMA-keurmerk alleen iets zegt over de veiligheid van apparaten? Dat is natuurlijk fijn om te weten, maar het zegt niets over hoe zuinig een apparaat is of hoeveel energie u kunt besparen. Wilt u meer weten over het energieverbruik en verschillende keurmerken? Lees dan de artikelen over: