Gaskeur: keurmerk voor uw cv-ketel

Wanneer u investeert in een nieuwe cv-ketel, dan wilt u natuurlijk hoge kwaliteit. Het keurmerk Gaskeur geeft garanties over hoe energiezuinig en milieuvriendelijk het apparaat is. Als een ketel het keurmerk Gaskeur draagt dan voldoet het apparaat aan alle kwaliteitseisen. Let dus bij de aanschaf van uw nieuwe cv-ketel altijd op de blauw met oranje sticker.

Met een goede nieuwe cv-ketel kunt u veel besparen op energie. Maar begin altijd met een goedkope energieleverancier en kies voor energie met korting.

UnitedConsumers Energie

Keurmerk: varianten van het Gaskeur

Er zijn verschillende soorten cv-ketels. Gaskeur kent dan ook een aantal varianten:

  • Gaskeur HR staat voor ketels met een hoog rendement. Een HR ketel werkt zeer efficiënt en verwarmt veel met relatief weinig energie. Om het Gaskeur HR te krijgen moet een toestel minstens 100% rendement halen. Tegenwoordig is 107% vrij standaard.
  • Gaskeur HRe is voor speciale ketels die niet alleen water energiezuinig verwarmen, maar ook elektriciteit leveren.
  • Gaskeur HRww staat voor hoog rendement warm water. Een cv-ketel met dit keurmerk verwarmt water nog efficiënter dan het Gaskeur CW.
  • Gaskeur CW staat voor Comfort Warm Water. Een cv-ketel met dit keurmerk is efficiënt in het verwarmen van warm water (het rendement is minimaal 67%). De cijfers van 1 tot en met 6 geven de prestaties aan van het apparaat: hoeveel liter warm water het apparaat kan produceren, hoe lang het duurt voor u warm water uit de kraan krijgt en hoeveel kranen tegelijk warm water kunnen geven. Hoe hoger het cijfer, hoe beter de prestaties.
  • Gaskeur SV staat voor schone verbranding. Cv-ketels met dit keurmerk zorgen voor een zeer lage uitstoot van stikstofoxiden en dat zorgt voor minder luchtvervuiling en verzuring.
  • Gaskeur NZ staat voor naverwarming zonneboiler. De combiketel met dit keurmerk is geschikt om aan te sluiten op een zonneboiler en kan het water eventueel bij verwarmen.

Andere keurmerken

Of het nu gaat om nieuwe elektrische apparaten of het verwarmen van gebouwen. Voor ieder apparaat is een keurmerk of energielabel zodat u eenvoudig kwaliteiten en garanties kunt vergelijken. De meest relevante keurmerken op het gebied van energie zijn:

Bespaar op energie met energiezuinige verwarming

Door de uitvinding van de HR-ketel in de jaren 1990/2000 zijn de stookkosten met ruim 30% gedaald. Met een energiezuinige cv-ketel kunt u dus veel besparen op energie. Of lees onze bespaartips voor verwarming.