Thermostaatkraan bespaart energie

Het duurt altijd even voordat het water warm is. En vaak duurt het dan ook nog wel een tijdje voordat u de juist mix heeft gevonden tussen koud en warm. Kortom: voordat het water de juiste temperatuur heeft, is er al een hoop (warm) water weggestroomd. Dat is natuurlijk zonde, want water verwarmen kost veel energie. En veel stoken is niet zo goed voor het milieu en ook niet voor uw energierekening. Investeren in een thermostaatkraan kan de moeite waard zijn. Een thermostaatkraan zorgt gemakkelijk en snel voor de juiste watertemperatuur. En dat scheelt energie.

Kies voor nog meer gemak en bespaar op energie bij UnitedConsumers.

Direct besparen

Meteen de juiste temperatuur: de thermostaatkraan

De traditionele mengkraan is nog altijd te herkennen aan een rode knop voor warm en een blauwe knop voor koud water. Een moderne thermostaatkraan heeft nog maar één draaiknop met verschillende temperaturen. Met deze kraan wordt automatisch de balans geregeld tussen koud en warm, zodat het water direct de temperatuur krijgt die van tevoren is ingesteld.

Veilig en goedkoper

Om verbranding en risico’s te voorkomen, is er vaak een begrenzer ingebouwd rond een maximumtemperatuur van 38 graden Celsius. U krijgt alleen warmer water als u de blokkering tijdelijk opheft, door de drukknop op de thermostaatkraan in te drukken. Buiten het gemak en het comfort van de thermostaatkraan, scheelt het ook in stookkosten. Immers: hoe minder warm water u verspilt, hoe minder energie u verbruikt.

Thermostatische radiatorkranen

Een thermostaatkraan is natuurlijk heel handig in de badkamer, maar een vergelijkbaar principe kan ook worden toegepast op uw radiator. Met een thermostatische radiatorkraan kunt u drie verschillende standen instellen voor uw verwarming. U kunt ervoor kiezen om helemaal niet of maar een klein beetje te stoken in de gekozen ruimtes, waardoor u veel kunt besparen op energie.

Bespaar op energie: meer over verwarming

De thermostatische radiatorkraan werkt goed in combinatie met een modulerende klokthermostaat, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om in huis energie te besparen op verwarming: