Zakelijk gebruik van energie

Als ondernemer heeft u veel aan uw hoofd. U wilt natuurlijk uw maandelijkse lasten zo laag mogelijk houden, maar het is niet altijd eenvoudig om te bezuinigen. Voor veel bedrijven is de energievoorziening een flinke kostenpost. Toch hebben ze allemaal stroom en gas nodig; voor klimaatbeheersing op kantoor, verlichting van de opslagruimten of fabriekshallen en om alle computers en machines van stroom te voorzien. Gelukkig kunt u ook als ondernemer flink besparen op energie of investeren in duurzame energie.

Klein zakelijk en groot zakelijk

Energieleveranciers maken een onderscheid tussen klein zakelijk verbruik en groot zakelijk verbruik. In welke categorie uw bedrijf valt is afhankelijk van de hoeveelheid energieverbruik en uw aansluiting. Als kleinverbruiker kunt u gebruik maken van aanbiedingen bij energieleveranciers of energieveilingen. Als grootverbruiker kunt u het beste advies vragen of een offerte op maat. Met de keuze voor de juiste energieproducten en aansluitingen bespaart u al snel honderden euro’s per jaar.

Kies goedkope energie

Maak uw werknemers energiebewust

De goedkoopste energie is natuurlijk de energie die u niet verbruikt. Want energie besparen, betekent ook dat u minder energiebelasting hoeft te betalen. Bewust omgaan met energie hoeft niet lastig te zijn. Denk bijvoorbeeld aan bewegingssensoren in vergaderruimtes, zodat de lichten uitgaan als u niet in de ruimte verblijft. Zet apparaten helemaal uit in plaats van op standby-stand, als dat mogelijk is.

Samen met uw werknemers kunt u veel bereiken, want iedereen kan een steentje bijdragen aan energiebesparing. Met interne campagnes of simpele posters op kantoor kan het bewustzijn rond energie al enorm worden verhoogd.

Automatische programma’s

U kunt altijd een deskundige inschakelen om samen een plan op te stellen voor automatische programma’s en regelaars. Maar denk ook eens aan de verwarming. Een goed gereguleerde klimaatbeheersing kan veel verschil maken in de energiekosten en met de juiste isolatie kunt u de warmte binnenhouden.

Duurzame energie

Energie besparen kan ook door voor een deel in uw eigen energiebehoefte te voorzien. Dit kan bijvoorbeeld met zonnepanelen. Tegenwoordig zijn zonnepanelen zeer efficiënt en steeds goedkoper. Bovendien kunt u als ondernemer profiteren van fiscale voordelen zoals de energie-investeringsaftrek. Zo zijn zonnepanelen dus niet alleen beter voor het milieu maar ook voor uw maandelijkse energierekening.

Meer over de energiemarkt

Netbeheerders in Nederland
Energieleveranciers
Regioleveranciers
Energieprijzen
Energiemarkt
Gasunie
Tennet
ACM

> Alles over energie