Stroom vergelijken

De stroomprijzen zijn verschillend bij iedere energieleverancier. Bovendien is de stroomprijs voor het verbruik nog niet meteen de prijs die u uiteindelijk betaalt voor stroom. Bij het berekenen van uw stroomprijs moet u ook rekening houden met de vaste leveringskosten en energiebelasting. Wilt u stroom vergelijken? Gebruik dan de handige energievergelijker van UnitedConsumers Energie.

Stroomprijzen

De hoogte van uw stroomrekening is afhankelijk van uw stroomverbruik en van de stroomprijs die uw energieleverancier hanteert. Op uw energierekening ziet u naast de vaste leveringskosten ook nog een aantal andere posten:

  • Vaste leveringskosten
  • Netbeheerkosten
  • Energiebelasting
  • Termijnbedrag

Wilt u meer weten over stroomprijzen? Bekijk dan onze pagina’s over stroomprijzen en uw energierekening.

UnitedConsumers Energie

Het loont vaak de moeite om stroomprijzen te vergelijken. UnitedConsumers hanteert geen vaste stroomprijzen. Wij volgen de de stroomprijs van de tien grootste energieleveranciers van Nederland en geven daarop altijd 10% verbruikskorting. Wilt u weten wat de totale stroomprijs is in uw persoonlijke situatie? Bereken dan eenvoudig uw energietarieven met onze handige energiecalculator. Zo doen we dat.

Meld u aan

Gemiddeld stroomverbruik

Uw stroomverbruik is afhankelijk van de grootte van het gezin, het aantal elektrische apparaten in huis en natuurlijk ook van de manier waarop u met energie omgaat. Heeft u een hoge energierekening? Dan kan het zijn dat u een aantal grootverbruikers van stroom in huis heeft zoals een aquarium of een zonnebank.

Jaarverbruik van stroom in kWh.

Met het gemiddelde stroomverbruik kunt u eenvoudig stroom vergelijken met gemiddelde gezinnen in Nederland. Het Nibud heeft berekend hoe hoog het jaarverbruik is van huishoudens van verschillende grootte in Nederland. Het jaarverbruik wordt gemeten in kWh. Bekijk uw eigen stroomverbruik over een jaar en start met stroom vergelijken. Zo ziet u meteen of uw stroomverbruik erg afwijkt en of u nog kunt bezuinigen op stroom.

 

Gemiddeld stroomverbruik in Nederland

 

Stroom besparen

Met de hoge energieprijzen en alle andere vaste lasten, is het altijd handig om te kunnen besparen. Stroom besparen kan op veel verschillende manieren. UnitedConsumers heeft een aantal handig tips voor u op een rij gezet om te besparen op elektrische apparaten.

Alles over energie