Wat ga ik betalen?

Op uw energienota staan verschillende kosten. Een deel van de kosten zijn afhankelijk van uw energieverbruik, dat zijn de variabele leveringskosten. Maar u betaalt ook voor gebruik van het energienetwerk, de zogenaamde netbeheerkosten. Het laatste onderdeel is de energiebelasting. Wij houden energie graag duidelijk, daarom zetten we de verschillende energieprijzen voor u op een rij:

Bij UnitedConsumers betaalt u nooit teveel voor uw stroom en gas. U krijgt namelijk altijd korting op de energietarieven van uw regioleverancier. Goed voor elkaar.

Energie met korting

Termijnbedrag

Het bedrag dat u maandelijks aan ons betaalt, is het termijnbedrag. Uw termijnbedrag wordt berekend op basis van uw gemiddeld jaarverbruik. Afhankelijk van het type woning en uw gezinssituatie schatten wij de kosten voor u in. Dat doen we zo nauwkeurig mogelijk, zodat u niet te veel of te weinig betaalt. Jaarlijks geeft u de meterstanden door en berekenen we precies wat u verbruikt heeft. Uw termijnbedrag wordt op de afrekening verrekend met de kosten van het daadwerkelijke verbruik.

Energienota

Op basis van uw meterstanden maken wij een heldere en overzichtelijke afrekening. U krijgt een bericht van ons per e-mail als de energienota verstuurd is. Vanaf dat moment kunt u de energienota en opgebouwde korting ook inzien op uw persoonlijke pagina Mijn UnitedConsumers.

Enkeltarief en dubbeltarief

Voor uw stroomverbruik kunt u kiezen uit twee verschillende tarieven: enkeltarief en dubbeltarief. Enkeltarief heeft op ieder moment van de dag hetzelfde tarief voor stroom. Bij dubbeltarief gelden piek- en daluren: een lager tarief voor het weekend en de avonduren en een wat hoger tarief voor overdag. Wilt u weten welk tarief voor u goedkoper is? Doe dan de Piek-Dal Check.

Piek-Dal Check

Andere veelgestelde vragen over energie

Hoe kan ik overstappen?
Wat is een slimme meter?
Wie is mijn contactpersoon?
Wat is een termijnbedrag?
Hoe kan ik energie besparen?
Hoe werkt het bespaartegoed?
Hoe werkt energie met korting?
Zonnepanelen en uw energierekening.
Heeft UnitedConsumers groene stroom?
Ik ga verhuizen, wat gebeurt er met mijn gas en stroom?

> Vraag en antwoord