Standaardcontract energie: het Modelcontract

In 2012 is het Modelcontract voor energie geïntroduceerd: een standaard contract voor alle energieleveranciers. De voorwaarden in het Modelcontract zijn voor alle energieleveranciers hetzelfde. Het enige wat verschilt zijn de energietarieven. Zo kunt u de aanbiedingen naast elkaar leggen en een vergelijking maken van de verschillende energieprijzen.

Altijd dezelfde voorwaarden

In het Modelcontract wordt uitgegaan van variabele energietarieven die maximaal twee keer per jaar kunnen wijzigen. Verder is het Modelcontract voor gas en/of stroom altijd een contract voor onbepaalde tijd. Dit betekent dat u kosteloos en zonder opzeggingstermijn kunt opzeggen. Het Modelcontract bestaat uit de volgende onderdelen:

Geen korting bij modelcontract

Op de energietarieven uit het Modelcontract krijgt u geen korting. Het is namelijk niet toegestaan om aanvullende voorwaarden of kortingen te bieden op het Modelcontract. Wij hanteren daarom de gemiddelde variabele leveringstarieven van de 10 grootste energieleveranciers.

Korting op energie bij UnitedConsumers

Wilt u graag energie met 10% korting? Kies dan voor 1 jaar variabel, 1 jaar vast of 3 jaar vast en profiteer van kortingen die kunnen oplopen tot wel € 270,00!

Persoonlijk advies

Met vragen over energie kunt u altijd bij ons terecht. Onze deskundige medewerkers denken graag met u mee. U kunt zich bij ons aanmelden voor het Modelcontract. Wilt u weten welk contract voor energie het beste past bij uw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op.